Standard and Poor's: Η Ελλαδα δεν θα βγει από την Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Standard and Poor's: Η Ελλαδα δεν θα βγει από την Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την Fitch άλλος ένας οίκος αξιολόγησης-η Standard and Poor's-βγάζει θετικά συμπεράσματα για την πορεία της Ελλάδας σχετικά με την έξοδο από την κρίση.

Η πορεία της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση θα είναι κοπιαστική και θα διαρκέσει πολλά χρόνια, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος για την αξιολόγηση του κρατικού χρέους του οίκου Standard and Poor's κατά τη διάρκεια διάσκεψης.

Όπως σχολίασε ο Τζον Τσάμπερς, ο δρόμος θα είναι δύσκολος και μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μία δεκαετία, ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg.

Ωστόσο υπογράμμισε: «δεν νομίζουμε ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη».

Σε αντίθετα περίπτωση, δηλαδή μίας εξόδου της Ελλάδας, «όποιες ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν χρεοκόπησαν, τελικά θα χρεοκοπήσουν» γιατί το χρέος τους θα είναι σε ευρώ και τα κέρδη τους σε δραχμές.

Πρόσθεσε ότι αξίζει να σκεφτεί κανένας αυτή την παράμετρο αν νομίζει ότι μπορούμε να υπολογίσουμε τα κέρδη στην ανταγωνιστικότητα από την υποτίμηση. «Αν η ιστορία είναι οδηγός, δεν θα διατηρούσαν για πάρα πολύ τα κέρδη από την ανταγωνιστικότητα γιατί ο πληθωρισμός θα τα κατέτρωγε», είπε.

Τόνισε ακόμη: «δεν νομίζω ότι υπάρχουν [στην Ελλάδα] ορθολογιστές πολιτικοί παράγοντες που θα επέλεγαν να εγκαταλείψουν από την Ευρωζώνη. Δεν μπορούν να εκδιωχτούν. Αλλά όλα είναι ανοιχτά αν έχεις μία μεγάλη περίοδο πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας. Αυτό δεν είναι το βασικό μας σενάριο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ