Kύπρος: Ζητούν εξηγήσεις από το ΑΚΕΛ -Αν υιοθετεί τους ισχυρισμούς Ακιντζί - iefimerida.gr

Kύπρος: Ζητούν εξηγήσεις από το ΑΚΕΛ -Αν υιοθετεί τους ισχυρισμούς Ακιντζί

Φωτογραφία: Ο Κύπριος κυβερνητικός εκρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου/Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με γραπτή δήλωση, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, καλεί το ΑΚΕΛ «να εξηγήσει επιτέλους, εάν υιοθετεί τους ισχυρισμούς του κ. Ακιντζί, ή εάν υιοθετεί το κείμενο της 4ης Ιουλίου, που αποτελεί την ακριβή αποτύπωση των παραμέτρων του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών».

Επίσης, ο κ. Προδρόμου καλεί το ΑΚΕΛ να απαντήσει ξεκάθαρα, αν υιοθετεί τους ισχυρισμούς του Τουρκοκύπριου ηγέτη περί «στρατηγικής συμφωνίας», που δεν θα διαλαμβάνει πρόνοιες για κατάργηση των εγγυήσεων και για αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Νωρίτερα, η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ σε τοποθέτησή της, επέκρινε τον πρόεδρο Αναστασιάδη για «παλινδρομήσεις» ή «υπεκφυγές». Επίσης, το ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης «παραγνωρίζει ότι ο κ. Ακιντζί δήλωσε συνολικά αποδοχή του πλαισίου του γ.γ. του ΟΗΕ , συνεπώς και των προνοιών που καταργούν τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα και αναφέρονται σε αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων».

Ο κ. Προδρόμου στην γραπτή του δήλωση, τονίζει ότι ο κ. Ακιντζί έχει διευκρινίσει ότι «η αναφορά του στο πλαίσιο Γκουτέρες, δεν αφορά ούτε τις εγγυήσεις, ούτε τα κατοχικά στρατεύματα».

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για «τυφλή υποστήριξη των θέσεων του Τουρκοκύπριου ηγέτη και των ισχυρισμών της τουρκικής πλευράς από το ΑΚΕΛ» και προσθέτει ότι αυτό δεν βοηθά το στόχο της επανέναρξης ουσιαστικής διαπραγμάτευσης για τον τερματισμό της κατοχής και την επίλυση του Κυπριακού.

Πηγή: ΑΠΕ



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ