YΠΕΞ για την απειλή κυβερνοεπίθεσης: Η ιστοσελίδα ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί

«Ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες» απαντούν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με ισχυρισμούς τούρκων χάκερ, σε συνέντευξή τους, ότι θα μπορούσαν να «εισβάλουν» και στο ελληνικό ΥΠΕΞ.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν επίσης ότι η ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ «ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί».

Ας σημειωθεί πως σε συνέντευξη που έδωσαν στον ΣΚΑΪ, οι χάκερς προειδοποίησαν πως έχουν έχουν πλήρη πρόσβαση στην ιστοσελίδα του ελληνικού ΥΠΕΞ και μπορούν «ανά πάσα ώρα και στιγμή να υποκλέψουν ή να στείλουν οποιοδήποτε μήνυμα θέλουν».

«Πριν από μία εβδομάδα είχαμε ανακοινώσει πως στόχος μας είναι όλοι οι κρατικοί οργανισμοί. Και ο λόγος που τα 8 μέλη του FETO (κίνημα Γκιουλέν) που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, δικάστηκαν με άδικο τρόπο στην Ελλάδα και πάρθηκαν άδικες αποφάσεις. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίθεσης μας στις κρατικές ιστοσελίδες», ανέφερε ένας από τους χάκερς.

«Στη χώρα μας εργαζόμαστε εναντίον των δυνάμεων που απειλούν την εθνική μας ενότητα. Το γκρουπ μας αποτελείται από χιλιάδες άτομα, με την ονομασία cyber warrior», πρόσθεσε.

«Θα συνεχίσουμε ανάλογα τις αποφάσεις που θα πάρουν στην Ελλάδα για την FETO. Αν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή τη γραμμή και εμείς θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις μας σε όλες τις κρατικές ιστοσελίδες», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβερνοεπίθεση ΥΠΕΞ πηγές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ