Αρχαιοκάπηλοι γεμίζουν τρύπες το Σινικό Τείχος -Ψάχνουν με ανιχνευτές για νομίσματα - iefimerida.gr

Αρχαιοκάπηλοι γεμίζουν τρύπες το Σινικό Τείχος -Ψάχνουν με ανιχνευτές για νομίσματα

Χτίσθηκε πριν από 2.000 χρόνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες τρύπες έχουν προκαλέσει οι παράνομες ανασκαφές κάτω από ένα τμήμα του Σινικού Τείχους που χτίσθηκε πριν από 2.000 χρόνια επί των ημερών της Δυναστείας Τσιν, στην αυτόνομη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας στη βόρεια Κίνα.

Οι τοπικές αρχές συνέλαβαν δύο δράστες οι οποίοι φέρεται να έσκαψαν κατά μήκος του Σινικού Τείχους ψάχνοντας για αρχαία νομίσματα και τόξα με τη βοήθεια ανιχνευτών μετάλλων.

Στην αυτόνομη περιοχή της εσωτερικής Μογγολίας το Σινικό Τείχος έχει έκταση 7.570 χλμ ή εκεί βρίσκεται το 35% του συνόλου του Σινικού Τείχους.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν την ώρα που έσκαβαν γύρω από έναν αμυντικό πύργο. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πολλά κλεμμένα αρχαία αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν αμέσως.
Η παράνομη ανασκαφή αναφέρθηκε από εθελοντές φρουρούς οι οποίοι προστατεύουν το Σινικό Τείχος.

Η εσωτερική Μογγολία έχει έκταση 7.570 χιλιομέτρων και στη επικράτειά της βρίσκεται περίπου το 35% του Σινικού Τείχους, το οποίο διασχίζει ολόκληρη σχεδόν την Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ