Συγκλονίζει ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Ρενέ Χένρικσεν -«Δίνω μάχη με τον καρκίνο, ο αγώνας της ζωής μου» - iefimerida.gr

Συγκλονίζει ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Ρενέ Χένρικσεν -«Δίνω μάχη με τον καρκίνο, ο αγώνας της ζωής μου»

Ο Ρενέ Χένρικσεν/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονιστική κατάθεση ζωής από τον Ρενέ Χένρικσεν, αποκαλύπτοντας ότι πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Ο Δανός αγωνίστηκε για έξι χρόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (1999-2005), αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του ΠΑΟ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ομως τώρα ο σπουδαίος παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός και άλλοτε αρχηγός της εθνικής Δανίας, καλείται πλέον να δώσει τον πιο μεγάλο και σκληρό αγώνα της ζωής του.

Όπως αποκαλύπτει ο Χένρικσεν με δηλώσεις του στον δανέζικο Τύπο διαγνώστηκε με καρκίνο στον μυελό των οστών νωρίτερα αυτό το έτος, γνωστό και ως μυελωμάτωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία σπάνιας μορφής καρκίνου, που σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να "χτυπήσει" άτομα κάτω των 50 ετών (ο Χέρνρικσεν κλείνει τα 49 τον Αύγουστο). Πρόκειται μάλιστα για περίπτωση που δεν μπορεί να θεραπευτεί, παρά μόνο να κάνει θεραπείες ο ασθενής ώστε να μην χειροτερέψει την κατάστασή του.

«Νόμιζα πως είχαν τελειώσει τα παιχνίδια της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα το αντιμετωπίζω αυτό ως τον αγώνα της ζωής μου. Είμαι αποφασισμένος να βρω τη δύναμη να τα καταφέρω» τόνισε αρχικά ο Ρενέ Χένρικσεν. Στη συνέχεια, ο 48χρονος πια παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για την πάθηση του: «Είναι ένα είδος καρκίνου το οποίο δεν μπορεί να θεραπευτεί, ωστόσο μπορεί να περιοριστεί. Είναι σαν μία πάθηση με την οποία μπορώ να ζήσω για πολλά χρόνια. Σαν άνθρωπος του αθλητισμού έχω μάθει να νικάω. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να νικήσω την ασθένεια, όμως από την άλλη πλευρά είναι στο χέρι μου να την περιορίσω στο μίνιμουμ όποτε θα το θεωρήσουμε μία ισοπαλία».

Σε ό,τι αφορά το πως ανακάλυψε το τι έχει είπε: «Ξαφνικά άρχισα να λαχανιάζω όταν ανέβαινα τις σκάλες. Αυτό δεν ταίριαζε με το γεγονός ότι ήμουν σε καλή σωματική κατάσταση. Έτσι άρχισα να το ψάχνω μέχρι που οι γιατροί βρήκαν ότι έχω πολλαπλούν μυέλωμα».

Τέλος, αναφερόμενος στο κομμάτι της αποθεραπείας του τόνισε: «Πριν από 1,5 μήνα έκανα τις πρώτες χημειοθεραπείες. Είμαι έτοιμος για να παλέψω όσο χρειαστεί. Φυσικά, στην αρχή έπαθα σοκ, όμως τώρα είμαι αποφασισμένος να το παλέψω. Η ασθένεια δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάρει τη ζωή μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χενρικσεν ΠΑΟ καρκίνος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ