Ελ Σαλβαδόρ: Ξεκινά περίοδος συγκατοίκησης μετά τη νίκη της δεξιάς στις βουλευτικές εκλογές - iefimerida.gr

Ελ Σαλβαδόρ: Ξεκινά περίοδος συγκατοίκησης μετά τη νίκη της δεξιάς στις βουλευτικές εκλογές

Ο Σάντσες Σερέν (Φωτογραφία: Wikipedia)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο κοινοβούλιο, στο οποίο την πλειοψηφία εξασφάλισε η δεξιά, συγκροτήθηκε σε σώμα και ανέλαβε τα καθήκοντά του την Τρίτη στο Ελ Σαλβαδόρ, εγκαινιάζοντας μια περίοδο συγκατοίκησης με τον πρόεδρο της αριστεράς, τον Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν, ο οποίος καλείται να αναζητήσει ξανά συμμαχίες για να συνεχίσει να ασκεί αποτελεσματικά την εξουσία.

Τα 84 μέλη του κοινοβουλίου του Σαλβαδόρ έχουν εκλεγεί για τριετή θητεία και η ισχυρότερη κοινοβουλευτική ομάδα είναι η εθνικιστική, δεξιά συμμαχία ARENA, με 37 έδρες.

Το κόμμα του προέδρου, το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης Φαραμπούντο Μαρτί (FMLN), διαθέτει πλέον 23 έδρες στο κοινοβούλιο.

«Θα επιδιώξουμε συμφωνίες με όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, αυτό είναι σημαντικό ώστε η χώρα να μπορεί να κυβερνηθεί», διαβεβαίωσε ο γραμματέας επικοινωνιών της προεδρίας Ρομπέρτο Λορενσάνα.

Ο Σάντσες Σερέν, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2014 για πενταετή θητεία, είχε ήδη αναγκαστεί να κλείσει συμφωνίες με κόμματα της μειοψηφίας για να εξασφαλιστεί η απλή πλειοψηφία των 43 εδρών.

Με την ανάληψη των καθηκόντων των μελών του νέου κοινοβουλίου του Ελ Σαλβαδόρ, η κυβέρνηση καλείται εκ νέου να αναζητήσει συναινέσεις με μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης για να εγκρίνονται αποφάσεις που απαιτούν απλή πλειοψηφία. Αντιθέτως, θα χρειαστεί να κλείνει συμφωνίες με το ARENA εάν για να εγκριθούν σχέδια νόμου απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία 56 εδρών, όπως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελ Σαλβαδόρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ