Αρμενία: Δεν εξελέγη πρωθυπουργός ο ηγέτης της αντιπολίτευσης - iefimerida.gr

Αρμενία: Δεν εξελέγη πρωθυπουργός ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν κατάφερε να εκλεγεί πρωθυπουργός κατά την έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της χώρας, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Αρμενία, Νικόλ Πασινιάν.

Από τις 13 Απριλίου, η Αρμενία έχει βυθιστεί σε πολιτική κρίση χωρίς προηγούμενο. Mεγάλες αντιδράσεις διαμαρτυρίας οδήγησαν στις 23 Απριλίου στην παραίτηση του πρωθυπουργού Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος είχε εκλεγεί πρωθυπουργός μόλις έξι ημέρες νωρίτερα από το κοινοβούλιο.

Είχε διατελέσει πρόεδρος της χώρας για 10 χρόνια.

Επικεφαλής του κινήματος διαμαρτυρίας, ο Πασινιάν, ηγέτης της αντιπολίτευσης, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη διαδοχή του Σ. Σαρκισιάν.

«Θα ήθελα να προειδοποιήσω τους κυρίους αυτούς (του κυβερνώντος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος) να μην κάνουν το λάθος να εκλάβουν την ανεκτικότητα του λαού ως αδυναμία, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα πραγματικό πολιτικό τσουνάμι» είχε δηλώσει ενώπιον των βουλευτών, καλώντας παράλληλα τους Αρμένιους να κατεβούν στους δρόμους ο ηγέτης της αντιπολίτευσης που απέτυχε ωστόσο να αναλάβει το ανώτατο αξίωμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αρμενία πολιτική κρίση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ