Πώς μπορούν οι κοινοί θνητοί να παντρευτούν στο παλάτι του Κένσιγκτον, που μένουν Γουίλιαμ και Κέιτ [εικόνες]

Κάθε φορά που βλέπεις βασιλικούς γάμους στην Βρετανία σε πιάνει μία τρελή ζήλια και εύχεσαι να μπορούσες να παντρευτείς και εσύ στο παλάτι του Κένσινγκτον; E τελικά μπορείς.

Κι όμως μπορεί να μην είσαι γαλαζοαίματη, αλλά η Βασιλική οικογένεια έχει επιτρέψει ακόμη και σε όσους δεν είναι μέλη της να παντρεύονται μέσα στην οικία τους, η οποία χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να κάνουν την γαμήλια δεξίωση στο παλάτι του Κένσινγκτον έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις κήπους με γκαζόν για να πραγματοποιήσετε την τελετή.

Ο πρώτος κήπος είναι ο East Front Garden και χωράει 400 καλεσμένους, ο δεύτερος ο Sunken, ο οποίος είναι ο πιο μικρός με χωρητικότητα 80 ατόμων και το τρίτος ο Orangery, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 1.000 άτομα.

Σε περίπτωση πάλι που κάποιος σχεδιάζει να παντρευτεί χειμώνα, υπάρχει λύση και γι΄αυτό καθώς υπάρχει ένας συγκεκριμένος χώρος εκδηλώσεων για τους μελλόνυμφους.

Πάντως το metro.uk αναφέρει πως μόνο στον κήπος Orangery μπορεί ένα ζευγάρι να κάνει και την τελετή του γάμου του, καθώς όλοι οι υπόλοιποι χώροι λειτουργούν ως χώροι δεξιώσεων.

Άλλωστε, ο κήπος ανήκει στο κτίριο όπου ζούσε το 1704 η Βασίλισσα Άννα της Βρετανίας και είναι από τους πιο όμορφους με πολλές ανθισμένες πορτοκαλιές να το περιβάλλουν.

Επίσης στον συγκεκριμένο κήπο επιτρέπονται τα πυροτεχνήματα , κάτι που δεν γίνεται να έχεις στα υπόλοιπα μέρη του παλατιού.

Ακόμη βασική προϋπόθεση για να παντρευτείς στο Παλάτι του Κένσινγκτον είναι να διαλέξεις τον στολισμό και το catering του γάμου σου από συγκεκριμένους προμηθευτές που προτείνει το παλάτι. Ο κατάλογος βέβαια για να επιλέξεις είναι αρκετά περιορισμένος καθώς περιλαμβάνει 13 καταστήματα catering και 6 ανθοπωλεία.

Πάντως το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν είναι η μόνη βασιλική οικεία που μπορεί να παντρευτεί κάποιος, καθώς γάμοι τελούνται και στον Πύργο του Λονδίνου.

Ο Πύργος του Λονδίνου είναι ουσιαστικά το ο Βασιλικό Παλάτι και Φρούριο της Αυτής Μεγαλειότητας και πρόκειται για ένα ιστορικό κάστρο στη βόρεια όχθη του Τάμεση στο κεντρικό Λονδίνο, στην Αγγλία.

Ιδρύθηκε προς το τέλος του 1066 ως μέρος της Νορμανδικής Κατάκτησης της Αγγλίας.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για την τέλεση γάμων στα βασιλικά παλάτια, τότε μπες εδώ.

Φωτογραφίες: Shutterstock

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ