«Βράζουν» οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Τι συμβαίνει με τους Προεδρικούς και τους «53»

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται για άλλη μια φορά στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και οι εσωκομματικές τάσεις δείχνουν τα… δόντια τους, με φόντο την ισχυροποίηση των «53».

Εξ’ αυτού του λόγου και με δεδομένο το «πόδι» που πατά η εσωκομματική αντιπολίτευση για μία σειρά από θέματα που αφορούν στη διαπραγμάτευση για την έξοδο από το Πρόγραμμα, τις συμμαχίες για την ‘επόμενη μέρα’, το προσφυγικό αλλά και τα εθνικά, στελέχη που ανήκουν στις λεγόμενες προεδρικές τάσεις (Ενωτική Κίνηση, Πλατφόρμα ’10, Πασοκογενείς) συσπειρώνονται για να δημιουργήσουν αντίβαρο.

Πολυσχιδής η Ενωτική Κίνηση

Το να μπουν οι λεγόμενες προεδρικές τάσεις κάτω από μια ομπρέλα δεν τους βρίσκει όλους σύμφωνους. Ενδεικτικά, σαφείς αποστάσεις από το εγχείρημα της ενοποίησης πήραν οι υπουργοί Δημήτρης Βίτσας, Δημήτρης Τζανακόπουλος αλλά και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Την ίδια ώρα, ένα μεγάλο δυναμικό στελεχών που μετέχει επίσης στην Ενωτική Κίνηση αισθάνεται «άστεγο».

Ωστόσο, πριν δέκα και πλέον ημέρες έλαβε χώρα συνάντηση -σε επίπεδο οργανωτικών στελεχών- ώστε περί τα τέλη Μαΐου με αρχές καλοκαιριού να ιδρυθεί και επισήμως «προεδρική» τάση. Υπέρμαχοι αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο υπουργός Γιάννης Μπαλάφας, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Ζαχαριάδης, το στέλεχος Νίκος Σκορίνης αλλά και οι Κοτσακάς, Χριστόπουλος, Καραγιώργος.

Ανοιχτές «κεραίες» στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, έχουν ανοικτές «κεραίες» και οι επιτελείς του πρωθυπουργικού γραφείο φροντίζουν να πληροφορούνται πάσης φύσεως παρασκηνιακές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα. Ενώ κοινός παρονομαστής για όλες τις τάσεις είναι η γκρίνια τους για τον παραγκωνισμό του κόμματος και την όχι και τόσο συχνή συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων.

Οι «53» στηρίζουν Τσακαλώτο

Μεγάλη ενόχληση, τέλος, προκάλεσε στα στελέχη της τάσης των «53» η επίθεση που δέχτηκε πρόσφατα ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αν και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ασκήσει κριτική ακόμα και στον ίδιο (με αφορμή και το Ολιστικό σχέδιο) , στα δύσκολα οι «53» υπερασπίστηκαν τον επικεφαλής τους, δείχνοντας ότι πίσω από τα βέλη που δέχεται κρύβεται ως «δάκτυλος» ο Νίκος Παππάς, με κάποιους ακόμα πιο προχωρημένους να μιλούν για ένα άτυπο πόλεμο που διεξάγεται, όπως λένε, μεταξύ Παππά-Ευκλείδη για τον επόμενο ανασχηματισμό καθώς όπως ισχυρίζονται «μάλλον είναι λύση προσωρινή ο Δραγασάκης στο ανάπτυξης»!

Τέλος, κοντά στους «53» είναι και ο Νίκος Φίλης, ενώ «παρατηρητής» στις κλειστές τους συνάξεις (αν και δεν λαμβάνει το λόγο, καθότι προτιμάει προς ώρας να ακούει) είναι και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τάσεις ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ