Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα: Υποτροφίες Αριστείας 2018 - iefimerida.gr

Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα: Υποτροφίες Αριστείας 2018

Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΕΕΙ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρόγραμμα Υποτροφιών Αριστείας για μαθητές που θα επιτύχουν την εισαγωγή τους στο Κολλέγιο με εξετάσεις στην Α’ Τάξη του Γυμνασίου και στο πρώτο έτος του Προγράμματος International Baccalaureate (ΙΒ), ανακοίνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΕΕΙ), Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού.

Ενημερωτική παρουσίαση για το Πρόγραμμα ΙΒ του Κολλεγίου και για τις αντίστοιχες υποτροφίες αριστείας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, στο Ψυχικό.

Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα: Υποτροφίες Αριστείας 2018  | iefimerida.gr 0

Από το ξεκίνημα του Κολλεγίου το 1925, κεντρικό στοιχείο της ξεχωριστής φυσιογνωμίας του, και ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνικής και παιδαγωγικής φιλοσοφίας του αποτελεί το Πρόγραμμα Υποτροφιών. Δημιουργοί και πρώτοι χρηματοδότες του Προγράμματος ήταν ο «πατέρας του Κολλεγίου» Στέφανος Δέλτα και η σύζυγός του Πηνελόπη Δέλτα. Χάρη στο Πρόγραμμα Υποτροφιών, μαθητές, των οποίων οι οικογένειες έχουν περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες ή αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μπορούν να σπουδάζουν στο Κολλέγιο.

Το Ε.Ε.Ι., συνεχίζοντας την παράδοση χορήγησης υποτροφιών σε μαθητές - δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων - που πετυχαίνουν υψηλές επιδόσεις στις εισαγωγικές εξετάσεις, έχει την ευχαρίστηση να ανακοινώσει την απονομή μέχρι τεσσάρων (4) υποτροφιών αριστείας σε μαθητές που θα εισαχθούν στο Πρόγραμμα ΙΒ και μέχρι δώδεκα (12) σε μαθητές που θα εισαχθούν στην Α΄ Γυμνασίου που θα πληρούν τα κριτήρια κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Οι Υποτροφίες Αριστείας θα είναι πλήρεις για όλη τη διάρκεια των ετών της φοίτησης των υποψηφίων, εφόσον συνεχίζουν να πληρούνται τα κριτήρια χορήγησης της υποτροφίας.

To Πρόγραμμα International Baccalaureate – IB (Πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου) συμπληρώνει φέτος, 21 χρόνια λειτουργίας στο Κολλέγιο. Είναι ενταγμένο οργανικά στο Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού και εποπτεύεται από τον International Baccalaureate Organisation (IBO).

Το αγγλόφωνο Πρόγραμμα ΙΒ του Κολλεγίου είναι αριθμητικά το μεγαλύτερο της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και στον κόσμο. Αποτελεί ένα προ-πανεπιστημιακό διετές πρόγραμμα, το οποίο προετοιμάζει τους μαθητές μετά την ολοκλήρωση της Α΄ Λυκείου αποκλειστικά για τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

  • Οι μαθητές επιλέγουν το πρόγραμμά τους από μία μεγάλη ποικιλία μαθημάτων, που ανταποκρίνονται σε γενικές μαθησιακές ανάγκες, αλλά και σε ειδικά ενδιαφέροντά τους.
  • Συμπληρώνει τη σφαιρική παιδεία των μαθητών με τη Θεωρία της Γνώσης, το Εκτεταμένο Δοκίμιο και τις δραστηριότητες Creativity-Action-Service (CAS), οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα του Προγράμματος.
  • Προετοιμάζει τους μαθητές για πανεπιστημιακές σπουδές στο εξωτερικό, ενώ, παράλληλα, η συστηματική διδασκαλία τεσσάρων μαθημάτων του ελληνικού προγράμματος (Νεοελληνική Γλώσσα, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Ιστορία και Φυσική Αγωγή) εξασφαλίζει την ισοτιμία του διπλώματος ΙΒ με το ελληνικό απολυτήριο.

Οι απόφοιτοί του Προγράμματος ΙΒ του Κολλεγίου είναι ήδη ενεργοί φοιτητές στα διασημότερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Ενδεικτικά στα Πανεπιστήμια:

  • του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως Cambridge, Oxford, LSE, Imperial College, Durham, UCL, Bath, Surrey και
  • των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως Harvard, Columbia, Cornell, University of Pennsylvania, Princeton, Stanford, Yale, CalTech, Carnegie Melon, Duke, Georgetown, Johns Hopkins, Tufts, USC.

Αρκετοί από αυτούς φοιτούν με υποτροφίες από τα αντίστοιχα Πανεπιστήμια.

Το κτίριο του ΙB στο campus του Ψυχικού

Οι εισαγωγικές εξετάσεις για την Α΄ Γυμνασίου και το IB θα διενεργηθούν το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στο Campus του Κολλεγίου, στο Ψυχικό, από τις 8:30 έως τις 13:30.

Για τη συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν μέχρι την Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018 να έχουν καταθέσει τη σχετική αίτηση, πλήρως συμπληρωμένη, στο Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών.

Οι υποψήφιοι που θα κληθούν να καταθέσουν αίτηση για υποτροφία θα πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα τρία κριτήρια:

  1. Υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση και εξαιρετικό ήθος - ποιοτικά στοιχεία - ειδικά προσόντα κατά τα προηγούμενα έτη φοίτησής τους, τα οποία να διασφαλίζουν την ιδιαίτερη συμβολή των υποψηφίων υποτρόφων στη σχολική ζωή.
  2. Διάκριση κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις.
  3. Διαπιστωμένη σοβαρή οικονομική ανάγκη.

Αν

  • είστε γονείς μαθητών της Α’ Λυκείου
  • σας ενδιαφέρει το παιδί σας να φοιτήσει σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού
  • θέλετε να μάθετε πώς μπορεί ένας μαθητής της Α΄ Λυκείου να γίνει μαθητής στο ΙΒ του Κολλεγίου
  • θέλετε να μάθετε πώς το Κολλέγιο εφαρμόζει το Πρόγραμμα ΙΒ,

τότε σας περιμένουμε στην ανοικτή ενημερωτική συνάντηση (info-session) για το Πρόγραμμα ΙΒ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, Στεφάνου Δέλτα 15, στο Ψυχικό.

Κάντε κράτηση για τις θέσεις σας στην ενημέρωση πατώντας ΕΔΩ

Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο εισαγωγής μαθητών: 210-6798138/210 6741349

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ