Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Αφιέρωμα στον Ίωνα Δραγούμη στον Ιανό

Ο ΙΑΝΟS παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ίωνα Δραγούμη. Λογοτέχνες, εικαστικοί και καλλιτέχνες αφηγούνται τον «δικό» τους Ίωνα Δραγούμη και μιλούν για τη ζωή του. Συμμετέχουν: Κώστας Αρζόγλου, Στέφανος Δάνδολος, Λένα Διβάνη, Ναταλία Δραγούμη, Φίλιππος Δραγούμης, Γιώργος Καραμπελιάς, Στάθης Κεφαλούρος, Μανώλης Κοττάκης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Δήμητρα Νούση, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ρένος Χαραλαμπίδης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Νίκος Θρασυβούλου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Δημήτρη Παπαχρήστου «Πλωτή πατρίδα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτρης Αρβανίτης, γραφίστας, ο Παναγιώτης Νούτσος, ομ. καθηγητής Φιλοσοφίας Παν. Ιωαννίνων και ο Γιώργος Σταματόπουλος, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Σταύρος Μερμήγκης και Κερασία Σαμαρά. Στο Polis Art Café, στις 8 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Στοά του βιβλίου, Αθήνα)

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ο Αλέξης Πανσέληνος στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Αλέξη Πανσέληνου με τίτλο «Ελαφρά Ελληνικά Τραγούδια». Για το βιβλίο θα μιλήσει η κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Άγγελος Αυγουστίδης στο Επί Λέξει

ΟΙ εκδόσεις Κέδρος και το Επί Λέξει παρουσιάζουν το βιβλίο του Άγγελου Αυγουστίδη «Ούζο 44 Ούζο», μια έξοχη τοιχογραφία της ελληνικής επαρχίας της δεκαετίας του ’50.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Δρούτσας, πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Καρίνα Λάμψα, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελεωνόρα Ορφανίδου. Στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, στις 7.30 το βράδυ (Ακαδημίας 32, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Ο Γεράσιμος Δενδρινός στον Ιανό

Οι εκδόσεις Διάπλαση και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Γεράσιμου Δενδρινού «Βήματα σε λιθόστρωτο». Θα προλογίσει η συγγραφέας και δημοσιογράφος Ελένη Γκίκα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Γιώργος Βέης, η συγγραφέας Εύα Στάμου, η μεταφράστρια και συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση και η δημοσιογράφος Πηγή Περσιάδου. Αποσπάσματα θα διαβάζει η ηθοποιός Μάρθα Παπαδοπούλου. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Η Λιάνα Σακελλίου στον Ιανό

Οι εκδόσεις Gutenberg και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της Λιάνας Σακελλίου «Όπου φυσά γλυκά η αύρα». Για το έργο της Λιάνας Σακελλίου θα μιλήσουν Γιώργος Βέης, ποιητής, η Ανθούλα Δανιήλ δρ. Φιλολογίας-κριτικός λογοτεχνίας και η Τασούλα Καραγεωργίου, ποιήτρια. Ποιήματα θα διαβάσει η συγγραφέας. Στο πιάνο: η Ευγενία Βοτανοπούλου-Ιατρού. Βίντεο «Άχρονες Παρουσίες»: Λαμπρινή Μίχου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Η Τατιάνα Αβέρωφ στο Monogram στο Χολαργό

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Monogram παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Τατιάνας Αβέρωφ «Έγκλημα στον Παράδεισο. Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Χίλντα Παπαδημητρίου. Στο βιβλιοπωλείο Monogram, στις 7 το βράδυ (Υμηττού 17, Χολαργός)
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Λ.Σ.Α.Λ. (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας) και εντάσσεται στο πλαίσιο του αφιερώματος
των βιβλιοπωλείων Monogram στην αστυνομική λογοτεχνία.

Η Κατερίνα Ζαρόκωστα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος στο Παλαιό Φάληρο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Κατερίνας Ζαρόκωστα «Οι αδερφές Ραζή». Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Μαρία Σκιαδαρέση.Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ειρήνη Μπαλτά. Συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα «Αντάμαν» με παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος του Δήμου Π. Φαλήρου, στις 7 το βράδυ (Πλατεία Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία συγγραφείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ