Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ έφτασε στον πάτο-Πρέπει να αλλάξει φυσιογνωμία - iefimerida.gr

Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ έφτασε στον πάτο-Πρέπει να αλλάξει φυσιογνωμία

Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ έφτασε στον πάτο-Πρέπει να αλλάξει φυσιογνωμία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, με σημερινές του δηλώσεις υποστηρίζει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ συλλογικό ενώ σχολίασε και την ίδρυση του νέου κόμματος από τη Λούκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη.

«Η εικόνα του ΠΑΣΟΚ είναι η πιο δύσκολη από τη γέννησή του. Ένα κόμμα ζει και με την κρίση του και με την άνοδό του και με τη μέτρια κατάστασή του. Άλλη ήταν η περίοδος του 2004, που κατέβηκαν και ψήφισαν ένα εκατομμύριο άνθρωποι. 'Αλλο ήταν το 2007, που ψήφισαν 700 χιλιάδες. Τώρα μπορεί να ψηφίσουν 100 ή 150 χιλιάδες. Πάντως, είναι μια μεγάλη υπόθεση να συσπειρωθεί ο κόσμος και να πάει να ψηφίσει. Η συσπείρωση της βάσης του (ΠΑΣΟΚ) είναι αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει η προοπτική, η ανανέωσή του, η ανασύνταξή του, η δυνατότητά του να ξανανοίξει ένα νέο δρόμο», τόνισε μιλώντας, στο ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ».

Ακόμη, σημείωσε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πρέπει να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ συλλογικό, από αρχηγικό κόμμα και πρόσθεσε:

«Πρέπει να αλλάξουν, βέβαια, άρδην και τα θέματα της φυσιογνωμίας του, της στρατηγικής του, της πορείας του, με βάση τις εξελίξεις ενός κόσμου που αλλάζει ραγδαία. Και αυτό το πράγμα δεν το κατάφερε (το ΠΑΣΟΚ) παρά το γεγονός ότι πολλά χρόνια το λέει. Τώρα έφτασε στον πάτο και πρέπει να το καταφέρει».

Σχολιάζοντας την ίδρυση του νέου κόμματος από τη Λούκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη, ο υπουργός ανέφερε:

«Κατ' αρχήν είναι δικαίωμα του καθένα να μην αντέξει μια διαδικασία, που τη θεωρεί ότι είναι πολύ επώδυνη για τον ίδιο και να την κρίνει μ' έναν πολιτικό τρόπο και να κάνει ό,τι νομίζει. Το ζήτημα είναι να υπάρξει λύση μέσα από το πολιτικό σύστημα, ή με τη διάλυση αυτού του πολιτικού συστήματος και την ύπαρξη άλλου κι αυτό να συμβεί, πάντα μέσα στα όρια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης. Γιατί μερικές πρακτικές δεν βοηθάνε στην ενίσχυση του πολιτεύματος και της πορείας του. Αν τα παλιά κόμματα αποδείξουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σ' αυτήν τη δυσκολία θα διαλυθούν. Θα συρρικνωθούν και θα διαλυθούν. Αυτό αφορά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, όλα τα παλιά κόμματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ