Μείωση στο λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο- Μεγάλη πτώση σε τρόφιμα, ποτά και καπνό - iefimerida.gr

Μείωση στο λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο- Μεγάλη πτώση σε τρόφιμα, ποτά και καπνό

Οριακή μείωση στο λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριακή μείωση 0,1% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Φεβρουάριο εφέτος, ενώ ξεχωρίζει η πολύ μεγάλη πτώση των πωλήσεων σε τρόφιμα, ποτά και καπνό.

Ειδικότερα, άνοδος των πωλήσεων καταγράφηκε σε: Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (7,7%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (4,6%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (2,4%) και Ένδυση- υπόδηση (2%).

Στον αντίποδα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε: Τρόφιμα- ποτά- καπνό (11,1%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (6,1%), Πολυκαταστήματα (4,3%) και Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (0,2%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε μείωση 0,1% τον Φεβρουάριο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2017, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2018 σημείωσε αύξηση 4,1%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης όγκου παρουσίασε αύξηση 1,3% τον Φεβρουάριο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2018.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε μείωση 0,4% τον Φεβρουάριο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2017, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2018 παρουσίασε αύξηση 3,6%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών παρουσίασε αύξηση 1,9% τον Φεβρουάριο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2018.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΣΤΑΤ λιανεμπόριο τρόφιμα καπνός ποτά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ