Φιλέτο με πατάτες στο τηγάνι

Το τέλειο πιάτο, έτοιμο σε λίγα λεπτά.


Επιλέξτε καλό κρέας και ποιοτικές πατάτες, μη φοβηθείτε να βάλετε βούτυρο, σκόρδο και μπούκοβο. Φαγητό εμπειρία!


Υλικά

  • 700 γραμμάρια κρέας μοσχάρι φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες
  • 700 γραμμάρια πατάτες για τηγάνισμα, Νάξου
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό)
  • Θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη φρέσκα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Σε καλό τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν ελαφρά
  • Ρίξτε τις πατάτες κομμένες και τηγανίστε τις για 8-9 λεπτά να ροδίσουν -Βγάλτε τις στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το σκόρδο κομμένο, το μπούκοβο και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα
  • Ρίξτε αμέσως και το κρέας, ροδίστε και ψήστε ανάλογα πώς τρώτε το κρέας -Το καλύτερο είναι 3 λεπτά το πολύ
  • Προσθέστε τις πατάτες, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα υλικά να αναμειχθούν, να αρωματιστούν
  • Ετοιμο! Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και προσθέστε κι άλλα μυρωδικά από πάνω -Φτιάξτε το ίδιο πιάτο και με κοτόπουλο ή γαλοπούλα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή φιλέτο τηγάνι πατάτες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ