Μαγκριώτης: «Οι αυτοκινητόδρομοι θα έχουν ξεκινήσει μέχρι το καλοκαίρι» - iefimerida.gr

Μαγκριώτης: «Οι αυτοκινητόδρομοι θα έχουν ξεκινήσει μέχρι το καλοκαίρι»

psi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους επόμενους μήνες θα ξεμπλοκάρουν τα δημόσια έργα που έχουν «παγώσει», όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, εκτιμώντας πως έως τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο το θέμα θα έχει λυθεί.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Μαγκριώτης είπε πως έχουν προγραμματιστεί έργα αξίας 2,4 δισ. ευρώ για το 2012 και έχουν ήδη δημοπρατηθεί έργα αξίας 1,2 δισ. ευρώ.

Ο υφυπουργός Υποδομών σημείωσε ότι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έχουν «παγώσει» γιατί έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση οι τράπεζες, επειδή εκτιμούσαν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα. Εξήγησε ότι οι τράπεζες που συμμετέχουν στη χρηματοδότηση είναι κατά 55% ελληνικές, που μέχρι τώρα δεν είχαν την απαραίτητη ρευστότητα, και κατά 45% ξένες, που δεν ήθελαν να επενδύσουν.

Ωστόσο, εκτίμησε ότι με τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και μετά το PSI το ρίσκο απομακρύνεται με αποτέλεσμα οι τέσσερις αυτοκινητόδρομοι να ξεκινήσουν και πάλι μέχρι το καλοκαίρι.

Σε ότι αφορά τα ταξί ο κ. Μαγκριώτης είπε πως η απελευθέρωσή τους είναι μνημονιακή υποχρέωση κι εκτίμησε ότι το σχετικό νομοθέτημα θα ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατείθεται στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ