Καραβάνι μεταναστών έφθασε στα σύνορα Μεξικού–ΗΠΑ - Tραμπ: «Απειλή» για την ασφάλεια των ΗΠΑ [εικόνες] - iefimerida.gr

Καραβάνι μεταναστών έφθασε στα σύνορα Μεξικού–ΗΠΑ - Tραμπ: «Απειλή» για την ασφάλεια των ΗΠΑ [εικόνες]

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες μετανάστες από την Κεντρική Αμερική έφθασαν στο τείχος στην αμερικανο-μεξικανική μεθόριο μεταξύ Τιχουάνα και Σαν Ντιέγκο, πυροδοτώντας την οργή του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι περίπου χίλιοι μετανάστες ως επί το πλείστον από την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ ζητούν στην πλειονότητά τους άσυλο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους οργανωτές του καραβανιού, που διανύει το Μεξικό μια φορά τον χρόνο για να προσελκύσει τη διεθνή προσοχή στο πρόβλημα των μεταναστών που συρρέουν στη μεξικανική επικράτεια.

Καραβάνι μεταναστών έφθασε στα σύνορα Μεξικού–ΗΠΑ  - Tραμπ: «Απειλή» για την ασφάλεια των ΗΠΑ [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Σχεδόν 200 εξ’ αυτών, πολλοί εκ των οποίων με τα παιδιά τους, αποφάσισαν να παραδοθούν στις αμερικανικές Αρχές για να αποκτήσουν πρόσβαση στα κέντρα κράτησης στην πόλη της Καλιφόρνια, αλλά οι Αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το μεθοριακό πέρασμα του Σαν Ντιέγκο, που είναι και το πλέον πολυσύχναστο της χώρας, είναι ήδη υπερπλήρες, κι έτσι θα πρέπει να περιμένουν στο Μεξικό, ενώ εξετάζονται τα χαρτιά 300 ατόμων που βρίσκονται ήδη στο κέντρο.

Καραβάνι μεταναστών έφθασε στα σύνορα Μεξικού–ΗΠΑ  - Tραμπ: «Απειλή» για την ασφάλεια των ΗΠΑ [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Καραβάνι μεταναστών έφθασε στα σύνορα Μεξικού–ΗΠΑ  - Tραμπ: «Απειλή» για την ασφάλεια των ΗΠΑ [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Πολλοί από τους μετανάστες εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για να γλιτώσουν από την πολιτική καταπίεση, τη βία, ακόμη και τις απειλές θανάτου από ντόπιες συμμορίες καθώς και τους βιασμός για λόγους αντεκδίκησης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί την πορεία του καραβανιού από τη μέρα που ξεκίνησε από τα σύνορα Μεξικού-Γουατεμάλας πριν από ένα μήνα, χαρακτηρίζοντάς το «απειλή για τις ΗΠΑ». Επιχείρησε μάλιστα να ασκήσει πιέσεις στο Μεξικό ώστε να εμποδίσει τους μετανάστες πριν φθάσουν στα σύνορα, λέγοντας ότι απειλεί τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA), για τους όρους της οποίας γίνεται νέα διαπραγμάτευση στην Ουάσιγκτον.

Καραβάνι μεταναστών έφθασε στα σύνορα Μεξικού–ΗΠΑ  - Tραμπ: «Απειλή» για την ασφάλεια των ΗΠΑ [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: ΑΡ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ