Νέα δράση της Axion Hellas: Εθελοντές γιατροί σε Σχοινούσα, Ανάφη, Κάσο και Κάρπαθο [βίντεο] - iefimerida.gr

Νέα δράση της Axion Hellas: Εθελοντές γιατροί σε Σχοινούσα, Ανάφη, Κάσο και Κάρπαθο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα αποστολή σε Σχοινούσα, Ανάφη, Κάσο και Κάρπαθο πραγματοποιεί η Axion Hellas, έως τις 6 Μαΐου.

Από το πρωί της Κυριακής, 101 εθελοντές γιατροί 23 ειδικοτήτων εξετάζουν όσους κατοίκους της Σχοινούσας το επιθυμούν και η ανταπόκριση είναι συγκινητική, καθώς οι άνθρωποι που ζουν εκεί έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικούς ελέγχους.

Στα ιατρεία που έχουν στηθεί αποτελούνται από τις παρακάτω ειδικότητες: αιματολογικό (αιμοληψία για προληπτικό έλεγχο ανά ηλικία και φύλο), παιδιατρικό, παθολογικό, καρδιολογικό, πνευμονολογικό, ενδοκρινολογικό, οφθαλμολογικό, γαστρεντερολογικό, γενικής χειρουργικής, ουρολογικό, ΩΡΛ, γυναικολογικό, οδοντιατρικό, ορθοπεδικό, νευρολογικό και ψυχικής υγείας. Επίσης, θα διενεργηθούν εξετάσεις όπως τεστ Pap, σπειρομέτρηση, triplex καρδιάς, υπερηχογράφημα θυρεοειδούς, υπερηχογράφημα μαστού και υπέρηχος συμπαγών οργάνων και αγγείων.

Η δράση της Axion Hellas όμως περιλαμβάνει επίσης πολιτιστική και εκπαιδευτική ατζέντα, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός παραλιών σε συνεργασία με την Antipollution.

Η οργάνωση συνεργαστεί για άλλη μία φορά με το Ίδρυμα Μαριάννας B. Βαρδινογιάννη και το Ίδρυμα Robert F. Kennedy Foundation Human Rights για το πρόγραμμα “Λέμε την αλήθεια στην Εξουσία” , με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος κατά του σχολικού εκφοβισμού με βάση τις ολυμπιακές αξίες και με τη θεατρολόγο Κα. Ε. Παπαϊωάννου που θα βοηθήσει τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από θεατρικό παιχνίδι. Οι γονείς θα παρακολουθήσουν ομιλίες και ενημέρωση από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με την ασφαλή διαδικτυακή χρήση, το Σωματείο ΕΛΙΖΑ σχετικά με την παιδική κακοποίηση και την Ειδική Διατροφολόγο Κα Χ. Κωστάρα σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή για μικρούς και μεγάλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σχοινούσα εθελοντές γιατροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ