Χριστοδούλου: Διαστρέβλωσαν όσα κατέθεσα, σε βάρος του Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Χριστοδούλου: Διαστρέβλωσαν όσα κατέθεσα, σε βάρος του Παπακωνσταντίνου

Χριστοδούλου: Διαστρέβλωσαν όσα κατέθεσα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρερμηνεία των όσων είπε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμμα του 2009, καταγγέλλει ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Πέτρος Χριστοδούλου και ζητά την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Βουλής.

Ο κ. Χριστοδούλου φέρεται να άφησε αιχμές κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας ατυχείς τις δηλώσεις τους περί Τιτανικού και ενδεχόμενης προσφυγής στο ΔΝΤ.

Απάντηση έδωσε σήμερα μέσα από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η χώρα μπήκε στο μνημόνιο όχι λόγω δηλώσεων, αλλά λόγω ψεμάτων. Όχι επειδή ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η χώρα ήταν σαν τον Τιτανικό με έναν καπετάνιο που κοιμόταν στο τιμόνι -γιατί αυτό είχα πει. Οι αβλεψίες αλλά και η απόκρυψη στοιχείων οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε το έλλειμμα όπου ήθελε, αλλά εκεί που ήταν πραγματικά.

Κατόπιν, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, Πέτρος Χριστοδούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προσήλθα χθες στην Εξέταση Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να καταθέσω και να απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που μου τέθηκαν. Η ουσία της κατάθεσής μου αφορούσε στην αποτύπωση του ελλείμματος του 2009, για την οποία εξήγησα διεξοδικά ότι το ύψος του νέου δανεισμού κάθε έτους δεν μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το ύψος του ελλείμματος που ανακοινώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δημοσίως, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Eurostat.

Εξήγησα, ότι από την επαγγελματική μου πείρα, αλλά και από την εμπειρία μου ως Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, "δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τις αγορές".

Υπήρχε σαφής πίεση από κάποια μέλη της Επιτροπής να μετατρέψουν τα όσα ειλικρινώς κατέθεσα σε ''κατηγορίες'' σε βάρος του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Η πίεση κατέστη σαφής και από τον τρόπο με τον οποίο επιλεκτικά διοχετεύθηκαν και ερμηνεύτηκαν σημεία της κατάθεσής μου.

Τέλος, και έχοντας επίγνωση της ζημιάς που μπορεί να προκληθεί στα συμφέροντα της χώρας, από την επιλεκτική αναφορά στα όσα κατέθεσα, αλλά και της στρεβλής εικόνας που ενδεχομένως μπορεί να διαμορφώσει η κοινή γνώμη, θα ζητήσω και εγγράφως από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής να δημοσιοποιηθούν αυτούσια τα πρακτικά από την κατάθεσή μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ