Μητέρα 22χρονης: Η πράξη της είναι αδιανόητη, αλλά καταλαβαίνω τον τρόμο της - iefimerida.gr

Μητέρα 22χρονης: Η πράξη της είναι αδιανόητη, αλλά καταλαβαίνω τον τρόμο της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμη να σταθεί στο πλευρό της κόρης της δηλώνει η μητέρα της 22χρονη που πέταξε το μωρό της από το μπαλκόνι στην Νέα Σμύρνη.

Η μάνα μιλώντας στη Real News μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερη η κόρη της με περιοριστικούς όρους δηλώνει σοκαρισμένη για τα όσα συνέβησαν αναφέροντας πως ναι μεν η πράξη της είναι αδιανόητη, αλλά καταλαβαίνει τον τρόμο της.

«Δεν θα την αφήσω να περάσει μόνη της αυτόν τον Γολγοθά. Η πράξη της είναι αδιανόητη αλλά καταλαβαίνω τον τρόμο της» λέει η μητέρα της φοιτήτριας που συγκλόνισε τη χώρα όταν πέταξε το μωρό που μόλις είχε γεννήσει, από το μπαλκόνι του σπιτιού τους στη Νέα Σμύρνη.

Η μητέρα της 22χρονης φοιτήτριας από τη Νέα Σμύρνη που άφησε το νεογέννητο παιδί της να πεθάνει , μιλώντας στη Real News

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο συνέβη στο παιδί μου. Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Να σκεφτείτε ότι και κανένας από την πολυκατοικία που μένουμε δεν είχε καταλάβει κάτι. Δεν ήταν αδύνατη. Τα κάποια κιλά παραπάνω που πήρε τους τελευταίους μήνες δεν με υποψίασαν. Όταν μου είπαν οι αστυνομικοί ότι το βρέφος είναι της κόρης μου, έπεσα από τα σύννεφα. Αν μου το έλεγε θα τη βοηθούσα. Δεν θα την άφηνα να περάσει μόνη της αυτόν τον γολγοθά. Είναι παιδί ακόμα, μόλις 22 χρόνων. Η πράξη είναι αδιανόητη, αλλά καταλαβαίνω τον τρόμο της. Και καταλαβαίνω ότι στο εξής θα χρειαστεί βοήθεια, στήριξη» λέει η μητέρα της 22χρονης.

Φοβόταν την αντίδραση της μητέρας της η 22χρονη

Από την άλλη, στην απολογία της η 22χρονη τόνισε πως η ερμητική σιωπή της 22χρονης ήρθε ως συνέπεια του φόβου για την αντίδραση της μητέρας της και της απόρριψης του φίλου της.
Έτσι αποφάσισε να κυοφορήσει και να γεννήσει μόνη της, αλλά όπως είπε δεν ήθελε να σκοτώσει το μωρό. Σκοπός της ήταν να το φέρει στον κόσμο και στη συνέχεια να το δώσει σε κάποιο ίδρυμα για υιοθεσία γιατί δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το μεγαλώσει.
Η επιτακτική επιθυμία της μητέρας μου θα ήταν,σίγουρα, να το «ρίξω». Φοβόμουν, συνεπώς, ακόμα και να μιλήσω στην ίδια μου τη μητέρα, διότι ήμουν βεβαία πως θα νευριάσει μαζί μου» λέει στο απολογητικό της υπόμνημα η 22χρονη.

«Ενώ σε άλλες περιπτώσεις η μητέρα της κάθε εγκυμονούσας είναι στήριγμα, στη δική μου περίπτωση πίστευα ότι ήταν πηγή φόβου, όπως προείπα, για τις προκληθησόμενες συνέπειες. Ο φόβος μου αυτός καθοδήγησε, για όλο το χρονικό διάστημα της μοναχικής μου εγκυμοσύνης, την ερμητική σιωπή μου», σημειώνει, υποστηρίζοντας ότι ούτε στον πατέρα της μπορούσε να βρει στήριγμα, καθώς οι σχέσεις τους μετά το διαζύγιο με την μητέρα της, είχαν διαταραχθεί.

Η τραγική στιγμή της γέννας στο μπάνιο

Η νεαρή περιγράφει πως γέννησε μόνη της και πως προσπάθησε να κρύψει ακόμη και αυτό το γεγονός από τη μητέρα αητός.

«Κατά τη διάρκεια που στεκόμουν όρθια μέσα στο μπάνιο ένιωσα ότι το μωρό «κατεβαίνει». Είδα το κεφάλι του παιδιού και, ενστικτωδώς, «έσπρωχνα» προκειμένου να βγει. Λόγω εντονότατων πόνων, φώναζα, όμως δεν με άκουσε κανείς, πιθανότατα γιατί οι υπόλοιποι ένοικοι, τις συγκεκριμένες ώρες, βρίσκονται στην εργασία τους, ενώ στο διπλανό διαμέρισμα διαμένει μια ηλικιωμένη κυρία, μειωμένης ακοής. Δηλαδή ενώ γεννούσα, ενώ είχα αφόρητους πόνους, ενώ δεν γνώριζα τι πρέπει να κάνω, ενώ έβλεπα το κεφαλάκι του μωρού, είχα παράλληλα το φόβο μην και με ακούσει κανείς.

Πράγματι, μετά από έντονες προσπάθειες και φρικτούς πόνους, το παιδί βγήκε, μου γλίστρησε μέσα από τα χέρια μου και έπεσε στην μπανιέρα. Κόπηκε με αυτόν τον τρόπο και ο ομφάλιος λώρος. Το σήκωσα από τη μπανιέρα και διαπίστωσα ότι αναπνέει αχνά, με δυσκολία. Ωστόσο, δεν έκλαψε καθόλου. Είχα μάθει από την ενημέρωση μου στο διαδίκτυο ότι το μωρό μόλις γεννηθεί πρέπει να κλάψει».

Ο χρόνος τελείωνε...

«Το μπάνιο είχε πλημμυρίσει με αίματα», συνεχίζει η 22χρονη. "Από στιγμή σε στιγμή θα επέστρεφε η μητέρα μου. Σε κατάσταση πανικού και έντρομη, έκοψα με ψαλίδι το τμήμα του ομφάλιου λώρου που κρεμόταν από εμένα. Δεν ήξερα όμως ότι έπρεπε να δεθεί και η αιμορραγία συνεχίστηκε. Όσο γρηγορότερα μπορούσα έπλυνα το μωρό και ξεπλύθηκα και η ίδια από τα αίματα. Βγήκα από το μπάνιο και πήγα στο δωμάτιό μου με το μωρό.
Δεν θα αργούσε η επιστροφή της μητέρας μου. Δεν ήξερα τι θα έπρεπε πλέον να κάνω. Άνοιξα το παράθυρο και την μπαλκονόπορτα του δωματίου μου και άφησα το μωρό να πέσει επάνω σε ένα δίχτυ, που γνώριζα ότι υπάρχει ακριβώς από κάτω στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας μου, ενώ ήμουνα απόλυτα σίγουρη ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα το μωρό μου......Σε αυτό το χρονικό διάστημα ανέμενα καρτερικά την στιγμή που θα αποχωρούσε η μητέρα μου, είτε για κάποια δουλειά, είτε για ψώνια ώστε να πάρω το παιδί μου και να πάμε σε ένα νοσοκομείο».

Τι λένε οι γείτονες

Στη γειτονιά της 22χρονης στη Νέα Σμύρνη όλοι είναι «σαστισμένοι» αδυνατώντας ακόμη να πιστέψουν ότι όλα αυτά έγιναν δίπλα στο σπίτι τους.
«Έπινα τον καφέ μου στο μπαλκόνι και για περισσότερες από τρεις ώρες κοίταγα μια σκουρόχρωμη σακούλα που βρισκόταν στον ακάλυπτο χώρο της απέναντι πολυκατοικίας» αναφέρει στη Real News η νεαρή Κατερίνα, γειτόνισσα της 22χρονης κοπέλας.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μέσα στη σακούλα που παρατηρούσα βρισκόταν ένα βρέφος. Τραγική ειρωνεία είναι ότι κάποια στιγμή αναρωτήθηκα πώς βρέθηκε η σακούλα πεταμένη σε αυτό το σημείο και για ποιο λόγο δεν πάει κάποιος να τη μαζέψει» περιγράφει η Κατερίνα με τρεμάμενη φωνή και προσθέτει: «Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη. Βγαίνω ξανά και ξανά στο μπαλκόνι και παρατηρώ το σημείο στον ακάλυπτο που βρισκόταν το άτυχο μωρό.

Μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι αυτό που έβλεπα ήταν ένα παρατημένο νεογέννητο βρέφος. Οι κάτοικοι της οδού Πριγκιποννήσων στη Νέα Σμύρνη περνούν μπροστά από την πολυκατοικία που βρήκε τραγικό τέλος το νεογέννητο βρέφος και με δυσκολία συγκρατούν τα δάκρυα στα μάτια τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ