Τραμπ: Απέδωσε καρπούς η σθεναρή στάση απέναντι στη Β. Κορέα - iefimerida.gr

Τραμπ: Απέδωσε καρπούς η σθεναρή στάση απέναντι στη Β. Κορέα

Ο Τραμπ σε ομιλία του στο Μίσιγκαν (Φωτογραφία: AP/ Paul Sancya)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σθεναρή στάση που υιοθέτησε απέναντι στην Βόρεια Κορέα επέτρεψε την απεμπλοκή της κατάστασης, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της συνάντησής του με τον Κιμ Γιονγκ-ουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ομιλία του στο Μίσιγκαν, υπενθύμισε ότι τον επέκριναν την εποχή που κορυφώθηκε η ένταση με τον ηγέτη της Β. Κορέας, διάστημα κατά το οποίο υπήρχε σχεδόν καθημερινή ανταλλαγή απειλών και προσωπικών προσβολών ανάμεσά τους.

«Θυμάστε τι έλεγαν; “Θα μας βυθίσει σε πυρηνικό πόλεμο”. Οχι, το σθένος θα μας προφυλάξει από τον πυρηνικό πόλεμο, δεν θα μας βυθίσει σε αυτόν», τόνισε ο Τραμπ.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που αναμένεται να έχει με τον Κιμ, είπε ότι αυτή θα γίνει εντός 3-4 εβδομάδων, αλλά διατήρησε και τις επιφυλάξεις του. «Θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή. Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει. Εγώ μπορεί να πάω. Αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει. Στην περίπτωση αυτή, θα φύγω», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Κιμ Γιονγκ-Ουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ