Μπαμπινιώτης προς Ιερώνυμο: «Έχω βαθιά πίστη, όπως ο κάθε απλός Έλληνας»

Tη βαθιά του πίστη αλλά και την προσήλωσή του στην Ορθοδοξία και την παράδοσή της εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, μιλώντας στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Επισκεπτόμενος την Αρχιεπισκοπή, ο υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο, στον οποίο έσπευσε να διεκρινήσει πως δεν βρέθηκε εκεί για λόγους εθιμοτυπίας αλλά για «λόγους ουσίας».

«Έχω βαθιά πίστη, όπως ο απλός Έλληνας πιστεύει», είπε ο υπουργός και συνέχισε τονίζοντας ότι είναι επίκαιρη η στιγμή που επισκέπτεται τον Αρχιεπίσκοπο διότι, σε λίγο, «θα γιορτάσουμε την παλιγγενεσία του έθνους, που συνδέεται με την παρουσία του κλήρου... Δίπλα στον Κοραή, ήταν ο Νεόφυτος Δούκας, ο Νεόφυτος Βάμβας, ο Κωνσταντίνος Οικονόμου ο εξ Οικονόμων κλπ. Και βεβαίως, δεν ξεχνάμε τον Αθανάσιο Διάκο».

Ο υπουργός τόνισε ότι η Παιδεία δεν μπορεί να αφίσταται από την Ορθοδοξία ενώ εξέφρασε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του για όσα προσφέρει η Εκκλησία αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη καθώς ο κ. Μπαμπινιώτης δεν είναι απλά υπουργός Παιδείας αλλά πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεγάλος καθηγητής της επιστήμης της γλωσσολογίας, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στα ελληνικά γράμματα.

Ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι θα σταθεί δίπλα του καθώς έχει δώσει δείγματα γραφής πως αυτά που πιστεύει θα τα υλοποιήσει.

Στο τέλος, μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπορς προσέφερε στον υπουργό Παιδείας το νεοεκδοθέν βιβλίο του για την εκκλησιαστική περιουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εκκλησιαστική εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. Δόθηκε μάλιστα η υπόσχεση να συζητηθούν σε βάθος και τα θέματα της εκκλησιαστικής περιουσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ