Πράσινο φως από το Eurogroup για 39,4 δισ. προς την Ελλάδα

Οι χώρες της ζώνης του ευρώ έδωσαν το πράσινο φως για την καταβολή 39,4 δισ. ευρώ, τα οποία αποτελούν τμήμα του δεύτερου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρει ότι «τα κράτη της ευρωζώνης ενέκριναν επισήμως το δεύτερο πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα. (...) Εξουσιοδότησαν το ταμείο αρωγής τους (το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) να αποδεσμεύσει το πρώτο τμήμα του προγράμματος, δηλαδή ένα συνολικό ποσό 39,4 δισ. ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε πολλές δόσεις», αναφέρει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, από τα 39,4 δισ. ευρώ, τα 25 δισ. πρόκειται να διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά τις τρεις πρώτες μηνιαίες δόσεις που θα δοθούν στη χώρα μας για την περίοδο Μάρτιο-Μάιο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωζώνης, το δεύτερο πρόγραμμα αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα η οποία δεν πρέπει να χαθεί. Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ισχυρή δέσμευση για την εφαρμογή του προγράμματος, ακολουθώντας την αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή στους τομείς της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, τονίζει ο Ζαν ΚλοντΓιούνκερ και υπογραμμίζει ότι αυτό θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε βιώσιμο δρόμο, κάτι που είναι προς το συμφέρον όλων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ