Κοσμοπλημμύρα στο «τελευταίο αντίο» για τον Αγγελο Δεληβορριά [εικόνες] - iefimerida.gr

Κοσμοπλημμύρα στο «τελευταίο αντίο» για τον Αγγελο Δεληβορριά [εικόνες]

Η τελευταία πράξη γράφτηκε στο Α’ νεκροταφείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κάποιοι άνθρωποι είναι σπάνιοι. Κάποιοι άνθρωποι είναι αναντικατάστατοι. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, των οποίων η πορεία ορίζει και διαμορφώνει τον κόσμο γύρω μας».

Κάπως έτσι ξεκίνησε τον επικήδειό της για τον Αγγελο Δεληβορριά η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Η τελευταία πράξη γράφτηκε στο Α’ νεκροταφείο όπου όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος, φίλοι και κοινό του τον συνόδεψε μέχρι την τελευταία του κατοικία.

Κοσμοπλημμύρα στο «τελευταίο αντίο» για τον Αγγελο Δεληβορριά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Αγγελος Δεληβορριάς «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη Τρίτη στα 81 του χρόνια.

Κοσμοπλημμύρα στο «τελευταίο αντίο» για τον Αγγελο Δεληβορριά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Με ένα λουλούδι στο χέρι και τη θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, πολιτικοί, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες, βρέθηκαν το μεσημέρι στο Α’ νεκροταφείο.

Κοσμοπλημμύρα στο «τελευταίο αντίο» για τον Αγγελο Δεληβορριά [εικόνες] | iefimerida.gr 2

To παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Παναγιώτης Πικραμένος, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Μάνος Ελευθερίου

Κοσμοπλημμύρα στο «τελευταίο αντίο» για τον Αγγελο Δεληβορριά [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Κοσμοπλημμύρα στο «τελευταίο αντίο» για τον Αγγελο Δεληβορριά [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Αναντικατάστατος άνθρωπος ήταν ο Άγγελος, ο Άγγελος Δεληβοριάς. Ένας άνθρωπος που φώτισε μοναδικά την περιπέτεια του ελληνικού πολιτισμού, τον διαμόρφωσε με την ματιά του, ευεργέτησε τον τόπο με τη σκέψη και κυρίως με το έργο του» τόνισε η Λυδία Κονιόρδου. «Μας ενέπνευσε όλους και μας δίδαξε μέσα από την οραματική και πολυσχιδή, υποδειγματική του δουλειά στο Μουσείο Μπενάκη, αλλά πάνω απ όλα μέσα από την διεισδυτική και αποκαλυπτική του ματιά πάνω στη σύνδεση της κληρονομιάς μας με το σήμερα, τη σύνδεση του πολιτισμού μας με άλλους πολιτισμούς και φώτισε την ταυτότητά μας στο χρόνο και στον τόπο.
Ο Άγγελος Δεληβοριάς υπήρξε και θα είναι πάντα ένας μεγάλος Δάσκαλος με την πιο ουσιαστική σημασία της λέξης. Οραματιστής, καινοτόμος, μας πρόσφερε νέους τρόπους να θυμόμαστε.
Ένας ιχνηλάτης, ένας φάρος γνώσης, προσέφερε όσο λίγοι στο δημόσιο αγαθό του πολιτισμού, αγαθό ανοιχτό προς όλους, ιδιαίτερα τους νέους.
Ο τόπος του χρωστάει βαθειά ευγνωμοσύνη. Όλοι μας, ένας- ένας και εγώ προσωπικά. Για το έργο αλλά και τον σπόρο που έσπειρε και που θα γονιμοποιεί τη σκέψη και το έργο των μελλοντικών γενιών.
Άγγελε δεν μπορούμε να σε ξεχάσουμε ποτέ είσαι πια η ίδια η μνήμη μας».

Κοσμοπλημμύρα στο «τελευταίο αντίο» για τον Αγγελο Δεληβορριά [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κηδεία Άγγελος Δεληβορριάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ