Οι οπαδοί του Πανιωνίου έθεσαν βέτο για την απομάκρυνση Γιατζόγλου λόγω Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Οι οπαδοί του Πανιωνίου έθεσαν βέτο για την απομάκρυνση Γιατζόγλου λόγω Χρυσής Αυγής

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστάτωση και ένταση στον Πανιώνιο μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Μπορεί η ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου με τον Βαγγέλη Ζιάγκο να είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα και από... καταδικασμένη για υποβιβασμό να είχε πλέον σημαντικές ελπίδες να παραμείνει στην Stoiximan.gr Basket League, ωστόσο η διοίκηση της ΚΑΕ αποφάσισε να προβεί σε αλλαγές. Η διοίκηση με τον Ζιάγκο διαφώνησαν σε θέματα χειρισμού του ρόστερ, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος και αποφασίστηκε να αποχωρήσει ο Ελληνας προπονητής για να έρθει στην θέση του ο 69χρονος Στιβ Γιατζόγλου με την παρακάτω ανακοίνωση «Η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή, Βαγγέλη Ζιάγκο. Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, την ομάδα θα αναλάβει ο Στήβ Γιατζόγλου με τους ίδιους συνεργάτες στο τεχνικό επιτελείο».

Ο έμπειρος προπονητής όμως λόγω παλαιότερων δηλώσεων του υπέρ της Χρυσής Αυγής, έγινε... κόκκινο πανί για τους οργανωμένους οπαδούς του Πανιωνίου. Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν άρεσε καθόλου στους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι έδειξαν άμεσα την δυσαρέσκειά τους, απαιτώντας την απομάκρυνσή του, με την διοίκηση του Πανιωνίου να αποφασίζει να υπακούσει στην λαϊκή απαίτηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η δίοικηση της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA συναισθανόμενη τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των φιλάθλων στην απόφαση συνεργασίας με τον Στήβ Γιατζόγλου, ο οποίος στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί σε ακραίο πολιτικό χώρο, εκ διαμέτρου αντίθετo με τις διαχρονικές αξίες και ήθη του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ, αποφάσισε την ματαίωση της. ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLΑ».

Παράλληλα, οι παίκτες του Πανιωνίου απαίτησαν να επιστρέψει ο Ζιάγκος στην θέση του προπονητή με την παρακάτω ανακοίνωση «Με πολύ προσπάθεια έχουμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση και το ΜΟΝΟ που μας ενδιαφέρει είναι να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο στόχος που έχει τεθεί απ το ξεκίνημα της σεζόν είναι η παραμονή και εμείς ως επαγγελματίες παλεύουμε κάθε αγωνιστική γι αυτή. ΕΜΕΙΣ χρειαζόμαστε τον κόσμο μας δίπλα μας και συσπειρωμένο ΤΩΡΑ πιο πολύ από ποτέ. Αγωνιζόμαστε απ' την πρώτη μέρα με αρκετές αντιξοότητες και κόντρα σε πολλούς, η επιστροφή του κόουτς αποτελεί μονόδρομο φτάνοντας στο τέλος αυτής της προσπάθειας για να παλέψουμε και τα εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι τέλους στα ίσια. Παραμένουμε πιστοί στην φιλοσοφία μας, στη φανέλα και την ιστορία αυτής της ομάδας».

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος

O ίδιος ο Γιατζόγλου πάντως δεν κάνει... πίσω. «Υποτίθεται ότι υπάρχει δημοκρατία και ελεύθερος λόγος σε αυτή την χώρα. Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ώρες στον Πανιώνιο δείχνει το ακριβώς αντίθετο», ήταν η πρώτη κουβέντα του πολύπειρου τεχνικού στο SDNA, προτού προσθέσει «Είναι δυνατόν τα πολιτικά φρονήματα κάποιου να καθορίζουν και την δουλειά του; Που γίνεται αυτό; Λες και ζούμε στο 1967 και στην Χούντα, που αν έλεγες πως είσαι κομμμουνιστής σε έστελναν στη Γιάρο. Έχουμε και τώρα αριστερή Χούντα δηλαδή; Δεν έχουμε ελευθερία στον λόγο μας; Πού ζούμε;»

Ο Στιβ Γιατζόγλου ήταν έξαλλος αναφέροντας «Με κρίνουν για τα πολιτικά μου φρονήματα. Όχι για την δουλειά μου, όχι για την εμπειρία μου, ούτε γι'αυτό που είμαι. Είναι αδιανόητο να κανονίζει μία μικρή μερίδα ανθρώπων το τι θα συμβεί σε μία ομάδα. Εμένα μου έκαναν χάρη! Θα έβαζα το κεφάλι μου στην λαιμητόμο για την ομάδα τους, ήξερα ότι θα ήταν θαύμα να σωθούμε και παρόλα αυτά θα ερχόμουν για να την σώσω μέσα σε είκοσι μέρες. Και αυτοί έκαναν τα δικά τους... Τι σημαίνει "δεν δεχόμαστε φασίστες στον Πανιώνιο"; Τι είναι αυτό; Είπαν ότι υποστηρίζω την Χρυσή Αυγή... Φυσικά και είμαι φασίστας! Ο αθλητισμός είναι φασισμός. Κάθε αθλητικός χώρος έχει φασισμό. Οι προπονητές δηλαδή τι είναι; Δημοκράτες; Υπάρχει κανένας αθλητής που ψηφίζει για να παίξει βασικός ή όχι; Κάθε προπονητής και κυρίως οι μεγάλοι, ο Ιωαννίδης, ο Ίβκοβιτς, ο Ομπράντοβιτς, δεν έχουν δημοκρατικές αρχές. Έτσι είναι, τι να κάνουμε; Δεν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ελευθερία λόγου και όλοι κοιτούν αυτά που δεν πρέπει. Εγώ ξέρω τι έχω δώσει στο μπάσκετ, δεν γίνεται να κρίνομαι για τα πολιτικά μου φρονήματα από μία μικρή ομάδα ανθρώπων. Και πες ότι ο Γιατζόγλου δεν έχει πρόβλημα, εξάλλου σου είπα ότι μου έκαναν χάρη... Για έναν άνθρωπο του μεροκάματου, που φοβάται να μιλήσει για τις απόψεις του δημόσια, τι σημαίνει αυτό; Θα μπορούσε να χάσει την δουλειά του δηλαδή αν πιστεύει κάτι διαφορετικό; Τι να πω...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ