Ο «Αρίστος» βάζει υποψηφιότητα για μία από τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν - iefimerida.gr

Ο «Αρίστος» βάζει υποψηφιότητα για μία από τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν

Στο θέατρο του Νέου Κόσμου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν την παράσταση οι ηθοποιοί προσπαθούν να χαλαρώσουν το κλίμα, γιατί, πάνω κάτω ξέρεις ότι πας να δεις της ιστορία του Δράκου του Σέιχ Σου.

«Κλείστε τα κινητά, παρακαλούμε όχι στη δόνηση γιατί νομίζουμε ότι γίνεται σεισμός» και άλλα τέτοια χαριτωμένα για να κοπούν τα χαμόγελα με μιας, από τις πρώτες κουβέντες του έργου.

Το θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει τη θεατρική μεταφορά του βραβευμένου μυθιστορήματος του Θωμά Κοροβίνη για τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, φερόμενου ως Δράκου του Σέιχ Σου, που σύμφωνα με το όσα παρακολουθούμε, συνέλαβαν, βασάνισαν και υποχρέωσαν, να δηλώσει ένοχος για τα φρικιαστικά εγκλήματα ζευγαριών στο Σειχ Σου στη Θεσσαλονίκη.

Τρεις ηθοποιοί και ένας μουσικός σε ένα σκοτεινό υπόγειο είναι υπέρ αρκετοί στα χέρια του σκηνοθέτη Γιώργου Παπαγεωργίου για να δημιουργήσει μία παράσταση γύρω από μία σύλληψη, στον απόηχο της δολοφονίας Λαμπράκη, που τάραξε την Ελλάδα μέσα από τα πρωτοσέλιδα της εποχής.

Η Ελένη Ουζουνίδου έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της ως ηθοποιός. Εδώ αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι πρόκειται για μία σπουδαία ερμηνεύτρια. Δεν χρειάζονται μακιγιάζ, ρούχα και σκηνικά για να αλλάξουν οι σκηνές του έργου. Οταν η Ουζουνίδου υποδύεται τη μάνα παίρνει μία έκφραση στο πρόσωπο και αυτομάτως γίνεται 60 ετών. Ψήνει το καφεδάκι της στο καμινέτο και κλαίει για το Αριστάκι της που έχουν στη φυλακή.

Ο «Αρίστος» βάζει υποψηφιότητα για μία από τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν | iefimerida.gr 0

Αυτομάτως αφήνει τα μαλλιά κάτω και γίνεται αρτίστα, ερωμένη του Αρίστου, που θυμάται την ωραία εποχή που ήταν μαζί.

Ο «Αρίστος» βάζει υποψηφιότητα για μία από τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν | iefimerida.gr 1

Ολοι έχουν κάτι να θυμηθούν από τον Αρίστο. Ο φίλος του, που όταν ήταν 15 ετών, ήθελαν με ένα ποδήλατο να πάνε στην Αθήνα. Ο περιπτεράς, ότι τον έκλεβε. Ένας ψαράς, που τον ήθελε και προσπάθησε να τον βιάσει στα 13 του, όταν μικρό παιδί ψάρευε στον Θερμαϊκό. Το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι που θεωρούσε τον Αρίστο το καλύτερο παιδί και η τραβεστί Λολό που τον λάτρευε.

Ο «Αρίστος» βάζει υποψηφιότητα για μία από τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν | iefimerida.gr 2

Έλενη Ουζουνίδου, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Χριστοδούλου και Γιώργος Δούσος στη μουσική, μεταφέρουν το κλίμα της εποχής, άλλοτε μέσω αποσπασμάτων της δίκης, άλλοτε μέσω τίτλων από εφημερίδες, άλλοτε με Τσιτσάνη και άλλοτε με Καζαντζίδη.
Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αρίστο, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του.

Ο «Αρίστος» βάζει υποψηφιότητα για μία από τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν | iefimerida.gr 3

Ο Αριστείδης Παγκρατίδης συνελήφθη το 1966 και καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης.
Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου.
Οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ήταν «Μανούλα μου, είμαι αθώος».

Α Ρ Ι Σ Τ Ο Σ, Παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου» GOO Theatre Company
Θέατρο Νέου Κόσμου: Τετάρτη 21:15, Πέμπτη 21:15, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 21:15, Κυριακή 19:00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ