Μετά από 244 χρόνια, η Εγκυκλοπαίδεια Britannica σταματά να εκδίδεται - iefimerida.gr

Μετά από 244 χρόνια, η Εγκυκλοπαίδεια Britannica σταματά να εκδίδεται

Εγκυκλοπαίδεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τέλος της έντυπης έκδοσης της Εγκυκλοπαίδειας Britannica ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, προσθέτοντας ωστόσο ότι η εγκυκλοπαίδεια θα υπάρχει στο Διαδίκτυο και φυσικά θα συνεχιστεί η σχολική της έκδοση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times, ο πρόεδρος της εταιρίας Encyclopaedia Britannica Inc Χόρχε Καούς, επισήμανε ότι η απόφαση «θα προκαλέσει θλίψη και νοσταλγία σε ορισμένους», προσθέτοντας όμως ότι «η ηλεκτρονική διεύθυνση ανανεώνεται συνεχώς, είναι πληρέστερη και υπάρχουν και τα πολυμέσα».

«Η Britannica ήταν μια από τις πρώτες εταιρίες που αισθάνθηκαν τις επιπτώσεις της τεχνολογίας, ίσως πριν από 20 χρόνια, και προσαρμοζόμαστε σε αυτές, αν και μερικές φορές ήταν πολύ δύσκολο», υπογράμμισε ο Καούς και κατέληξε λέγοντας πως λόγω της φήμης και της ποιότητας της, η Britannica δεν επηρεάστηκε από την δωρεάν online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Η τελευταία έντυπη έκδοση της εγκυκλοπαίδειας που εκδίδεται συνεχώς από το 1768, είναι αυτή του 2010, με 32 τόμους που ζυγίζουν περισσότερα από 58 κιλά. Για την έκδοση αυτή εργάστηκαν 4.000 ειδικοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ