Ευρωπαϊκά Συνδικάτα: Μόνο το 35% των εργαζομένων στην Ελλάδα καλύπτεται από τις συλλογικές συμβάσεις - iefimerida.gr

Ευρωπαϊκά Συνδικάτα: Μόνο το 35% των εργαζομένων στην Ελλάδα καλύπτεται από τις συλλογικές συμβάσεις

Καμπανάκι για τους μισθούς σε Ελλάδα και ΕΕ κρούουν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λιγότεροι από το 35% των εργαζομένων στην Ελλάδα καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις, σύμφωνα με στοιχεία της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Την επιτακτική ανάγκη για συζήτηση των κυβερνήσεων με τα συνδικάτα για να προχωρήσει η επαναφορά και η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις επισημαίνει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) η οποία -και με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ- ξεκινάει σήμερα καμπάνια με τίτλο «Emergency Alert».

Η ΣΕΣ στέλνει για ακόμη μία φορά σήμα κινδύνου όσον αφορά τους εργαζόμενους των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο για το θέμα των αμοιβών όσο και των συνθηκών εργασίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στα κράτη στα οποία λιγότερο από το 35% των εργαζομένων καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις, δεν ισχύει η επεκτασιμότητα, ενώ το μερίδιο των μισθών είναι κάτω από το 45,3% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ