Προκαταβολή 40% για το εφάπαξ, συμψηφισμός και δόσεις - iefimerida.gr

Προκαταβολή 40% για το εφάπαξ, συμψηφισμός και δόσεις

Προκαταβολή 40% για το εφάπαξ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγές στο εφάπαξ προανήγγειλε, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης,

προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων, δημοσίων υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), ενώ προ των πυλών βρίσκονται νέες περικοπές στα εφάπαξ Δημοσίου και ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας επεξεργάζονται ρύθμιση, με την οποία οι δικαιούχοι εφάπαξ που είναι ταυτόχρονα και δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε συμψηφισμό μέρους ή ολόκληρου του ποσού με το δάνειό τους. Το μέτρο αφορά 8.000 - 10.000 υπαλλήλους και το όφελος για το Ταμείο θα είναι 400 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, εξετάζεται να δίνεται προκαταβολή 40% του εφάπαξ με τη συνταξιοδότηση και το υπόλοιπο να εξοφλείται σε δύο ή τρεις δόσεις.

Σημειώνεται ότι με το νέο Μνημόνιο, έρχεται νέο κούρεμα στο εφάπαξ του Δημοσίου και της ΔΕΗ κατά 10%-30% ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν και άλλοι λογαριασμοί εφάπαξ, κυρίως στον χώρο των ΔΕΚΟ - τραπεζών όπου θα εξεταστεί και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Την ίδια ώρα, σε πάνω από 800.000 ανέρχονται οι οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία και το ποσό της οφειλής αγγίζει πλέον τα 11 δισ. ευρώ. Από τα χρήματα αυτά το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι μπορούν να αναζητούν σχεδόν 7 δισ.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, οι μισοί σχεδόν ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας στους τρεις αγρότες δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ