«Οχι» στους πλειστηριασμούς του Δημοσίου -Ακτιβιστές έξω από το υπουργείο Οικονομικών [βίντεο] - iefimerida.gr

«Οχι» στους πλειστηριασμούς του Δημοσίου -Ακτιβιστές έξω από το υπουργείο Οικονομικών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακτιβιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας.

Διαμαρτύρονται για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ξεκινά σήμερα και το Δημόσιο, ενώ έγραψαν με κόκκινο σπρέι στο πεζοδρόμιο «Οχι στους πλειστηριασμούς».

Όπως ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από σήμερα ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων και από το Δημόσιο, ενώ όλοι οι πλειστηριασμοί από την 1η Μαΐου και μετά θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό Δημόσιο θα διενεργήσει για πρώτη φορά πλειστηριασμό στην εμπορική τιμή του ακινήτου και όχι στην αντικειμενική αξία. Aυτό σημαίνει πως θα επιτρέπεται πλέον να εκποιηθούν ακίνητα για χρέη στο δημόσιο ακόμα και κάτω από την αντικειμενική αξία. Μάλιστα, έπειτα από δύο άγονους πλειστηριασμούς, η τιμή μπορεί να «πέσει» ακόμα και κάτω από την εμπορική, σε σχέση από την 1η τιμή εκκίνησης.

«Οχι» στους πλειστηριασμούς του Δημοσίου -Ακτιβιστές έξω από το υπουργείο Οικονομικών [βίντεο] | iefimerida.gr 0
«Οχι» στους πλειστηριασμούς του Δημοσίου -Ακτιβιστές έξω από το υπουργείο Οικονομικών [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ