Έκθεση για τους «παράλληλους βίους» του Louis Vuitton και του Marc Jacobs - iefimerida.gr

Έκθεση για τους «παράλληλους βίους» του Louis Vuitton και του Marc Jacobs

louis vuitton
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών στο Παρίσι, τιμά τον Louis Vuitton και τον Marc Jacobs δύο «ιερά τέρατα» της μόδας με βίους παράλληλους.

Η κεντρική ιδέα της έκθεσης βρίσκεται στη «συνομιλία» του ιδρυτή του οίκου μόδας Louis Vuitton με τον σύγχρονο σχεδιαστή Marc Jacobs, ο οποίος «απογείωσε» τα διάσημα προϊόντα μέσα από εμπορικές δράσεις και ποπ παρεμβάσεις στα κλασσικά μοτίβα του.

Οι τσάντες και οι ταξιδιωτικές αποσκευές που φέρουν το διάσημο λογότυπο με το μονόγραμμα LV έχουν ταυτιστεί με την πολυτέλεια και έτσι ο οίκος αποφάσισε να ενισχύσει κι άλλο το προφίλ του μέσα από μια έκθεση που φιλοδοξεί να σημαδέψει την Πόλη του Φωτός και να συζητηθεί.

Η έκθεση «Louis Vuitton - Marc Jacobs» δεν έχει χαρακτήρα μια απλής αναδρομικής παρουσίασης. Ο σημερινός καλλιτεχνικός διευθυντής Marc Jacobs γνωρίζει από θεάματα και συνθέσεις διαφορετικών χώρων. Έτσι τα ειδικά σκηνικά, οι παραγωγές βίντεο, οι ειδικά σχεδιασμένοι φωτισμοί αφηγούνται με ιδιαίτερο τρόπο την ιστορία του Louis Vuitton, κατασκευαστή ταξιδιωτικών μπαούλων και ιδρυτή του οίκου, καθώς και τη συμμετοχή του Αμερικανού Marc Jacobs στη σύγχρονη επιτυχία του παριζιάνικου οίκου.

Οι βίοι παράλληλοι των δύο ανδρών προβάλλονται σε δύο ορόφους του Μουσείου. Τα κατορθώματά τους, τοποθετημένα στη χρονική στιγμή του τέλους του 19ου αιώνα και στις αρχές του 21ου, δείχνουν ότι και οι δυο τους αντιλήφθηκαν τις αλλαγές στη νοοτροπία του κόσμου, κατανοώντας τις νέες ανάγκες και επιθυμίες. Από τη μία ο Louis Vuitton είχε αντιληφθεί ότι η εκβιομηχάνιση δημιουργούσε νέες ανάγκες, μεταξύ των οποίων και τα ταξίδια. Έτσι ο δαιμόνιος Γάλλος παρουσίασε τεχνολογικές καινοτομίες στον τομέα των ταξιδιωτικών αποσκευών δίνοντας πρακτικές λύσεις στα μακρόχρονα ταξίδια με ατμόπλοια, τρένα, αυτοκίνητα αλλά και εξωτικά καραβάνια.

Ένα αιώνα και κάτι αργότερα, ο Αμερικανός Marc Jacobs σηματοδότησε την επίδραση της παγκοσμιοποίησης στον γαλλικό οίκο όταν μαζί με σύγχρονους καλλιτέχνες δημιούργησε ένα σύμπαν από νέες συλλογές και αντικείμενα ικανοποιώντας το πάθος για κατανάλωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ