ΕΤΕ: Με Fosun και Gongbao συνεχίζεται ο διαγωνισμός για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής - iefimerida.gr

ΕΤΕ: Με Fosun και Gongbao συνεχίζεται ο διαγωνισμός για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Συνεχίζεται η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους δύο κινέζικους ομίλους Fosun και Gongbao ανοίγει εκ νέου η διαδικασία για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, με στόχο η πώληση να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και σε συνεννόηση με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αποφασίστηκε η συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τους εναπομείναντες επιλεχθέντες επενδυτές που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση (Μάιος 2017) των δεσμευτικών προσφορών.

Τόσο η Fosun όσο και η Gongbao είχαν καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική με τη Fosun να έχει καταθέσει τη δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά μετά την Exin.

Οι δύο υποψήφιοι θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τις οικονομικές προσφορές τους με βάση τα οικονομικά στοιχεία της Εθνικής Ασφαλιστικής για τη χρήση του 2017. Ο προγραμματισμός προβλέπει ότι μετά θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση για τη βελτίωση των προσφορών και ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Ηδη το data room, στο οποίο έχουν πρόσβαση οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό της περσινής χρονιάς, έχει επικαιροποιηθεί με τα οικονομικά στοιχεία της Εθνικής Ασφαλιστικής του 2017, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εθνική Ασφαλιστική ΕΤΕ πώληση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ