Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε συμβατός δότης για τον μικρό Χρήστο - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε συμβατός δότης για τον μικρό Χρήστο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 2χρονο Χρήστο που πάσχει από σπάνια ασθένεια και χρήζει άμεσης μεταμόσχευσης.

Συγκεκριμένα, το 2χρονο αγοράκι πάσχει από φυλοσύνδετη ανοσοποιητική δυσλειτουργία, πολυενδοκρινοπάθεια και εντεροπάθεια» που είναι πιο γνωστή ως σύνδρομο IPEX.

Παρά την απόρριψη του ΕΟΠΥΥ στην αίτηση δίχρονου για μετάβαση σε δημόσιο νοσοκομείο της Αγγλίας για θεραπεία, εν τέλει βρέθηκε 100% συμβατός δότης κι όπως όλα δείχνουν από τη Δευτέρα ξεκινά το τελικό στάδιο της θεραπείας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Ant1, η ανταπόκριση το κόσμου για να βρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών ήταν συγκινητική και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Έτσι, τα ευχάριστα νέα ήρθαν τη στιγμή που η μητέρα ζητούσε το πράσινο φως από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του σε νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας, εκεί που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η σπάνια ασθένειά του, ακόμη και με δότη που δεν είναι ολοκληρωτικά συμβατός, όπως είναι οι γονείς του. Μετά τα ευχάριστα νέα όμως η επέμβαση μπορεί να γίνει και στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ