Κινέζοι χάκερ έκλεψαν τα σχέδια του αμερικανικού καταδιωκτικού F-35 - iefimerida.gr

Κινέζοι χάκερ έκλεψαν τα σχέδια του αμερικανικού καταδιωκτικού F-35

F-35
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κινέζοι κατάσκοποι κατάφεραν να αποκτήσουν τα μυστικά του F-35, του πιο σύγχρονου «αόρατου» (Stealth) καταδιωκτικού - βομβαρδιστικού αεροπλάνου το οποίο κατασκευάζεται από Αμερικάνους και Βρετανούς.

Χάκερ στην υπηρεσία του Πεκίνου κατάφεραν να υποκλέψουν τα σχέδια του σούπερ-καταδιωκτικού . Την «επίθεση» επεσήμαναν αξιωματούχοι της βρετανικής BAE Systems που συμμετέχει στην κατασκευή του αεροσκάφους. Σύμφωνα με τους Βρετανούς η επιχείρηση, διεξήχθη σε μια περίοδο 18 μηνών ή και μεγαλύτερη και εκτελέστηκε από τον «αόρατο στρατό» χάκερ της Λαϊκής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι πληροφορίες που αποσπάστηκαν αφορούσαν τις επιδόσεις, τον σχεδιασμό και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του αεροπλάνου. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οι χάκερ υπέκλεψαν και διαλόγους που διημείφθησαν σε μια εσωτερική σύσκεψη της BAE και ήταν αφιερωμένοι στην τεχνολογία του κόκπιτ και τα συστήματα επικοινωνίας. Όταν έγινε γνωστό το χτύπημα η εταιρεία υποχρεώθηκα να ξανασχεδιάσει το καταδιωκτικό ανεβάζοντας αισθητά το κόστος του.

Αναφορές που έχουν φτάσει τόσο σε Λονδίνο όσο και Ουάσινγκτον επισήμαιναν πως Κινέζοι κατάσκοποι είχαν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον ήδη από το τέλος του 2007, τόσο για το B-2, το F-35 και το σούπερ-καταδιωκτικό F-22 Raptor. Μάλιστα, όταν η αεροπορία του Πεκίνου παρουσίασε το τελευταίο απόκτημά της, το J-20, οι ομοιότητες με το Raptor, αλλά και με το ρωσικό Mig ήταν προφανείς για πολλούς.

Ωστόσο σύμφωνα με δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών το Πεκίνο δυσκολεύεται να «αναπαράγει» τα εν λόγω μαχητικά με τις ίδιες επιδόσεις. Για αυτό και οι Κινέζοι έχουν επιδοθεί σε ένα ανελέητο «κυνηγητό» φωτογραφίζοντας συντρίμμια των αμερικανικών αεροπλάνων όταν αυτά καταρρίπτονται. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρονται σε πρόθεση του Ιράν να επιτρέψει στους Κινέζους να εξετάσουν το Beast, το εξελιγμένο μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροπλάνο που έπεσε στην έρημο. Κάτι τέτοιο θα ήταν «μάννα εξ ουρανού» για τις μυστικές υπηρεσίες της Κίνας.

Τα χαρακτηριστικά του F-35

  • Ύψος: 5,28 μ.
  • Μήκος: 15,37μ.
  • Βάρος (κενό): 13.170 κιλά
  • Βάρος (κατά την απογείωση): 27.216 κιλά
  • Άνοιγμα πτερύγων: 10,65 μ.
  • Μέγιστη ταχύτητα: 1,7 Mach ( 2.000 χλμ/ώρα)
  • Αυτονομία: 2.200 χλμ.
  • Τιμή μονάδας: 182 εκατομμύρια δολάρια
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ