Αξιωματούχος του ΟΗΕ: Ο ISIS προσπαθεί να δημιουργήσει νέο προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρώπη - iefimerida.gr

Αξιωματούχος του ΟΗΕ: Ο ISIS προσπαθεί να δημιουργήσει νέο προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρώπη

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη προσπαθούν να υποδαυλίσουν και να εκμεταλλευτούν ηγετικά στελέχη του ISIS σε συνεργασία με ισλαμιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις στην Αφρική.

Όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή του στον Guardian ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκοσμίου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ, Ντέιβιντ Μπίσλι, τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Συρία ενώνουν τις δυνάμεις τους με τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μαύρη Ήπειρο για να χρησιμοποιήσουν την έλλειψη τροφίμων τόσο για να στρατολογήσουν νέα μέλη όσο και για να ωθήσουν εκατομμύρια Αφρικανούς προς την Ευρώπη ώστε να παρεισφρήσουν μαζί τους στη Γηραιά Ήπειρο και να βάλουν σε εφαρμογή τα σκοτεινά τους σχέδια.

Αξιωματούχος του ΟΗΕ: Ο ISIS προσπαθεί να δημιουργήσει νέο προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρώπη  | iefimerida.gr 0

«Αυτό που πληροφορούμαστε είναι ότι συνεταιρίζονται με εξτρεμιστικές ομάδες όπως η Μπόκο Χαράμ και η Αλ Κάιντα για να αποσπάσουν εδάφη και πόρους και να συνεχίσουν να διεισδύουν και να αποσταθεροποιούν ελπίζοντας να προκαλέσουν μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη, για να περάσουν εκεί και να προκαλέσουν χάος. Η παρατήρησή μου προς τους Ευρωπαίους είναι ότι αν νομίζατε πως είχατε πρόβλημα από τη μετανάστευση που προκάλεσαν η αποσταθεροποίηση και η σύρραξη σε μια χώρα είκοσι εκατομμυρίων, όπως η Συρία, περιμένετε να δείτε τι θα γίνει με την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της υποσαχάριας Αφρικής των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων», λέει ο Ρεπουμπλικανός πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνα, ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα του Τραμπ και εκείνος τον αντάμειψε με το πόστο του στο WFP.

O εκτελεστικός διευθυντής του Παγκοσμίου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, Ντέιβιντ Μπίσλι (Φωτογραφία: ΑΡ)

Κι απευθύνει έκκληση για αφύπνιση στις ευρωπαϊκές χώρες καλώντας τες να συνεισφέρουν στα προγράμματα του WFP για την καταπολέμηση της πείνας στις εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη και την υποσαχάρια Αφρική: «Η διεθνής κοινότητα, ειδικά οι Ευρωπαίοι πήραν ένα μάθημα στα πρώτα στάδια του πολέμου στη Συρία ότι αν δεν διασφαλίσεις την προμήθεια τροφίμων για τον πληθυθσμό θα έχεις απρόσμενες συνέπειες. Μίλησα με άτομα, όχι μόνον στη Συρία, γυναίκες που μου είπαν: “ο άνδρας μου δεν ήθελε να ενταχθεί στον Isis, αλλά δεν είχαμε τι να φάμε. Δεν είχαμε επιλογή”. Αυτοί έχουν στρατηγική»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ