Σπυράκη: Ο κ. Παππάς οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες Κριμιζή - iefimerida.gr

Σπυράκη: Ο κ. Παππάς οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες Κριμιζή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να απαντήσει άμεσα στις καταγγελίες του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή για τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, καλεί τον Νίκο Παππά η ΝΔ.

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, σημειώνει πως οι αναφορές του διακεκριμένου καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή για τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό του Νίκου Παππά είναι πολύ συγκεκριμένες, προσθέτοντας πως καταγγέλλει αδιαφάνεια.

«Ο αρμόδιος υπουργός, αντί να επιχειρεί την απαξίωση ενός επιστήμονα που έχει εργαστεί στη NASA, οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις: Ποιος και με ποια κριτήρια θα διαχειριστεί τα 40 εκατομμύρια που προορίζονται για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού;» ρωτά η κ. Σπυράκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με ανακοίνωσή του, ευχαρίστησε μεν από καρδιάς τον κ. Κριμιζή, αλλά παράλληλα επεσήμανε ότι «προκαλεί έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος».

Στο μεταξύ, καθηγητές από τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια, απάντησαν στην κριτική του καθηγητή κ. Κριμιζή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων αποτελεί μία χειροπιαστή προσπάθεια συντονισμού και συνέργειας του Ελληνικού επιστημονικού δυναμικού που δραστηριοποιείται στον τομέα του διαστήματος και των δορυφορικών εφαρμογών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ