Αγώνας δρόμου για αξιοπρεπή συμμετοχή στην εκλογή προέδρου - iefimerida.gr

Αγώνας δρόμου για αξιοπρεπή συμμετοχή στην εκλογή προέδρου

Αγώνας δρόμου στο ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάχη για την κάλπη έχει ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ με στόχο την εξασφάλιση ικανοποιητικής συμμετοχής ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να απευθύνει δημόσια πρόσκληση στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν στην διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα δώσει αύριο με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές.

Οι επιτελείς του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έχουν ήδη κλείσει τρεις τηλεοπτικές και δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις για τον κ. Βενιζέλο προκειμένου να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο ακροατήριο που δυνητικά θα μπορούσε να πάρει μέρος στην διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα της οργάνωσης εκδήλωσης στην Αθήνα την Παρασκευή όπου ο κ. Βενιζέλος θα απευθυνθεί σε νεολαίους του κινήματος.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι την επομένη της εκλογής του ο Βενιζέλος θα ζητήσει να συναντηθεί τόσο με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο όσο και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για να τους ενημερώσει για τον νέο θεσμικό του ρόλο, αυτόν του προέδρου τους πλειοψηφούντος κόμματος στην Βουλή.

Κατά πάσα πιθανότητα την ίδια ημέρα θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ώστε εντός της επόμενης εβδομάδας να συγκαλέσει αρχικώς την κοινοβουλευτική ομάδα και μετά το Εθνικό Συμβούλιο ζητώντας από τα στελέχη να μπουν σε διάταξη μάχης για τις εθνικές εκλογές.

Το προσεχές διάστημα θα προχωρήσει ούτως η άλλως στην συγκρότηση δύο εκλογικών επιτροπών. Η μία θα είναι διευρυμένης σύνθεσης και θα την πλαισιώσουν όλα τα κορυφαία στελέχη και μία πιο μικρή εκλογική επιτροπή στην οποία κατά πάσα πιθανότητα εκτός του κ. Βενιζέλου θα κληθούν να συμμετάσχουν οι Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Ρέππας, Πέτρος Ευθυμίου, Άννα Διαμαντοπούλου καθώς και ο νέος γραμματέας και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Η εν λόγω επιτροπή θα έχει και τον κυρίαρχο λόγο στην προεκλογική στρατηγική του κινήματος.

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα και η παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου κόμματος υπό τους Χάρη Καστανίδη και Λούκα Κατσέλη. Τους δύο πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ φέρονται να έχουν ακολουθήσει στον νέο πολιτικό φορέα και άλλοι πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Γιώργος Κασσάρας, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Μαρία Κυριακοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πορεία δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις και να ακολουθήσουν το νέο κόμμα και άλλοι βουλευτές, όχι απαραίτητα από τον κατάλογο των διαγραμμένων του ΠΑΣΟΚ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ