Euroleague: «Τελικός» για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Ζαλγκίρις

Τα ρέστα του παίξει απόψε στη «Zalgirio Arena» ο Ολυμπιακός (20:00, Novasports).

Με τη σειρά στο 2-1 υπέρ της Ζαλγκίρις, έπειτα από το 80-60 της Τρίτης (24/4), οι Πειραιώτες χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη για να ισοφαρίσουν και να φέρουν τη σειρά σε Game 5 στο ΣΕΦ. Από την άλλη, όμως, οι Λιθουανοί έχουν... χρυσή ευκαιρία να προκριθούν στο Final Four για πρώτη φορά μετά το 1999.

Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν συμμετείχε στην χθεσινή (25/4) προπόνηση, αφού ένιωθε ενοχλήσεις και η συμμετοχή είναι εξαιρετικά αμφίβολη και θα κριθεί οριστικά λίγο πριν από το τζάμπολ. Σε χαλαρούς ρυθμούς προπονήθηκε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που είχε σφίξει τα δόντια για να συμμετάσχει στο Game 3. Από την πλευρά της, η Ζαλγκίρις δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους. Να σημειώσουμε πως έχει ανακοινωθεί sold-out.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε για την αναμέτρηση: «Πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί, πιο δυναμικοί, με μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος. Πρέπει να διαβάσουμε καλύτερα την αντίπαλη άμυνα και να αποφύγουμε κάποια λάθη. Σε αυτά τα παιχνίδια μετρά η ψυχή και όταν η ψυχή είναι δυνατή υπερνικά την κούραση. Νομίζω πως θα βγάλουμε αντίδραση, γιατί η εικόνα που δείξαμε δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα μας και μας αδικεί. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η ομάδα ταλαιπωρείται από τραυματισμού που χάλασαν την αρμονία και τους ρόλους. Τώρα όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες και πρέπει να πάμε για τη νίκη».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε: «Το σημαντικότερο στοιχείο σε μία σειρά είναι η θέληση που θα δείξεις. Σίγουρα υπάρχει τακτική, αλλά αυτή η ομάδα έχει δείξει και στο παρελθόν ότι η θέλησή της ήταν αρκετή για να διαλύσει οποιαδήποτε τακτική. Εμείς πρέπει να σκεφτούμε πόσο πολύ θέλουμε να τραβήξουμε τη σειρά σε άλλο ένα παιχνίδι».

Αναλυτικά η εικόνα της σειράς:

Game 1: Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 78-87
Game 2: Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 79-68
Game 3: Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 80-60
Game 4: Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 20:00/Novasports 2HD
Game 5 (αν χρειαστεί): Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις (1/5)

Στις 22:00, η Μπασκόνια αντιμετωπίζει στην Βιτόρια την Φενέρμπαχτσε σε μία σειρά που οι πρωταθλητές Ευρώπης εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι με 2-1.

Πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euroleague Ζαλγκίρις Ολυμπιακός τελικός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ