Το Βερολίνο απορρίπτει τη γαλλική πρόταση για το χρέος -Χαμηλώνει τις προσδοκίες για συμφωνία σύντομα

Το Βερολίνο χαμήλωσε τις προσδοκίες ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών για ελάφρυνση χρέους.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σολτς είναι ενάντια στην πρόταση της Γαλλίας, για ελάφρυνση χρέους με βάση την ανάπτυξη, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται η Handelsblatt.

Το εν λόγω έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να δικαιούται έναν τέτοιο μηχανισμό ελάφρυνσης χρέους, χωρίς αυστηρούς όρους. «Η αδύναμη ανάπτυξη συνεπώς δεν θα πρέπει να δίνει το δικαίωμα στην Ελλάδα να μειώσει τις αποπληρωμές χρέους», επισημαίνει το έγγραφο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα. Οι όροι θα πρέπει να περιλαμβάνουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόζει τους κοινά συμφωνημένους κανονισμούς προϋπολογισμού για την ευρωζώνη, αναφέρει επίσης το έγγραφο.

«Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί, δεν υπάρχει κάτι προκαθορισμένο σε αυτό το ζήτημα», απάντησε εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Handelsblatt.

Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα συνεχιστούν και η Γερμανία ελπίζει ότι θα υπάρξει συμφωνία εγκαίρως πριν από το τέλος του τρίτου προγράμματος, σημείωσε η ίδια. «Η απόφαση αυτή σίγουρα θα πάρει μερικές ακόμη εβδομάδες, συμπλήρωσε πάντως, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όλαφ Σολτς χρέος ελάφρυνση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ