Εκθεση: Τσουνάμι στημένων αγώνων στο τένις -Σημαντικό πρόβλημα διαφθοράς - iefimerida.gr

Εκθεση: Τσουνάμι στημένων αγώνων στο τένις -Σημαντικό πρόβλημα διαφθοράς

Φωτογραφία: AP/ Andy Wong
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα «τσουνάμι» στημένων αγώνων μαστίζει τα χαμηλότερου επιπέδου τουρνουά τένις, σύμφωνα με έκθεση για τη διαφθορά στο άθλημα.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής, δεν υπάρχουν αποδείξεις για συγκάλυψη στημένων από τα διοικητικά όργανα του τένις, ούτε εμπλοκή κορυφαίων παικτών.

Ομως, υπάρχει «πολύ σημαντικό» πρόβλημα διαφθοράς στο «μεσαίο και χαμηλότερο επίπεδο του αθλήματος» και ιδιαίτερα στους άνδρες, αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με το BBC. Σημειώνεται επίσης ότι βρέθηκαν «κάποιες αποδείξεις για κάποια ζητήματα», στο υψηλότερο επίπεδο, όπως σε Γκραν Σλαμ, αλλά δεν προκύπτει «εκτεταμένο πρόβλημα» στην ελίτ του επαγγελματικού τένις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη... σεζόν των στημένων αγώνων, από τον Οκτώβριο έως τα τέλη του 2017, υπήρχαν «ίχνη για 2-3 στημένους αγώνες κάθε ημέρα», στα τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας!

Για να συντάξει την έκθεση, η ανεξάρτητη επιτροπή επικοινώνησε με 3.200 τενίστες κάθε επιπέδου από όλο τον κόσμο, από τους οποίους οι 464 ανέφεραν ότι είχαν γνώση- από πρώτο χέρι- για στήσιμο αγώνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τένις στημένοι αγώνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ