Εικοσιοκτώ νεκροί σε τροχαίο - Τα 22 είναι παιδιά [βίντεο+εικόνες] - iefimerida.gr

Εικοσιοκτώ νεκροί σε τροχαίο - Τα 22 είναι παιδιά [βίντεο+εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εικοσιοκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους 22 παιδιά, σε δυστύχημα με λεωφορείο στην Ελβετία. Σύμφωνα με τις Αρχές στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 52 άτομα από το Βέλγιο, που επέστρεφαν μετά από εκδρομή στη Φλάνδρα, είχαν πάει για σκι στην περιοχή Βαλ ντ' Ανιβιέρ.

Ωστόσο το νήμα της ζωή για τους μισούς και πλέον επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου κόπηκε όταν αυτό προσέκρουσε σε τοίχο μέσα στο τούνελ Βαλαίς στα σύνορα με την Ιταλία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Blick της Ελβετίας, από τη σύγκρουση έχουν τραυματιστεί 24 από τους επιβαίνοντες.

Το βελγικό τουριστικό λεωφορείο καρφώθηκε μετωπικά στα τοιχώματα τούνελ κοντά σε χώρο στάθμευσης έκτακτης ανάγκης στο ελβετικό καντόνι.

Νεκροί είναι, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα, οι δυο οδηγοί (είναι σύνηθες σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με πούλμαν να υπάρχουν δυο οδηγοί) και δυο από τους συνοδούς των παιδιών.

Οι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου ήταν Βέλγοι, που επέστρεφαν στη χώρα τους μετά τις χειμερινές διακοπές τους στην Ελβετία, όπου είχαν πάει για σκι στην περιοχή Βαλ ντ' Ανιβιέρ.

Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται ήδη στην περιοχή, απεγκλωβίζουν τους τραυματίες και τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία της περιοχής Βαλέ, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στη Βέρνη και τη Λωζάνη.

Το λεωφορείο έχει ήδη απομακρυνθεί από το τούνελ και πραγματογνώμονες θα ψάξουν ό,τι απέμεινε από αυτό, προκειμένα να διαπιστώσουν αν υπήρξε μηχανική βλάβη που προκάλεσε το δυστύχημα.

«Είναι μία τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Ελιο ντι Ρούπο που συγκλονίσθηκε από την είδηση του τροχαίου δυστυχήματος στην Ελβετία και ετοιμάζεται να αναχωρήσει για τον τόπο της τραγωδίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ