«Έφυγε» από την ζωή ο φωτογράφος της Φίνος Φιλμς, Νίκος Δημόπουλος - iefimerida.gr

«Έφυγε» από την ζωή ο φωτογράφος της Φίνος Φιλμς, Νίκος Δημόπουλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 χρόνων ο διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Δημόπουλος που η καριέρα του έγινε συνώνυμη με τις επιτυχίες της FInos Films αφού κινηματογράφησε περισσότερες από 70 ταινίες της.

Ο παραγωγικότατος εργάτης του Ελληνικού κινηματογράφου πέθανε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Ο Νίκος Δημόπουλος, αδελφός του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου, άρχισε να εργάζεται στον κινηματογράφο στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και διέπρεψε με τό έργο του σε δεκάδες ταινίες.

Ανάμεσά τους οι «Θεία από το Σικάγο», «Νόμος 4.000» ,«Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Ηλίας του 16ου», «Γοργόνες και μάγκες», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Ιλιγγος» και «Γυμνοί στον δρόμο». Κινηματογράφησε επίσης την ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» που κέρδισε την υποψηφιότητα του ξενόγλωσσου Οσκαρ.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ο Δημόπουλος έφυγε από την Ελλάδα και μετανάστευσε στην Αυστραλία πιάνοντας δουλειά στην εκεί τηλεόραση. Το 1964 σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία-ντοκυμαντέρ «Κύπρος, το νησί των παλικαριών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ