Πολύ ακριβός ο εκσυγχρονισμός των F-16 -Το Μαξίμου ζήτησε έκπτωση από τις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Πολύ ακριβός ο εκσυγχρονισμός των F-16 -Το Μαξίμου ζήτησε έκπτωση από τις ΗΠΑ

Οι οικονομικές δυσκολίες για τον εκσυγχρονισμό των F-16 είναι πλέον στο τραπέζι και το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να ενημερώσει την Αμερικανική πλευρά για την ταμειακή δυσκολία που αντιμετωπίζει από το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα αποπληρωμών.

Υπενθυμίζεται πως για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών F-16 η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλλει κοντά στο 1 δισ. € τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αν και έγινε προσπάθεια για «προσγείωση» του συνολικού ποσού στο 1,1 δισ. € για 85 αεροσκάφη, το «κοντέρ» των υπολογισμών έγραψε 1.352 δισ. € συνολική δαπάνη.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη που θα δώσει αναμένεται να αναφερθεί και στο παρασκήνιο του ΚΥΣΕΑ για την αναβολή της απόφασης για τα ελληνικά F-16, σχετικά με τη συμφωνία που ανακοίνωσαν Τσίπρας και Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Αναμένονται απαντήσεις για τις φρεγάτες

Εκτός από τα F-16 ο κ.Καμμένος αναμένεται να δώσει απαντήσεις και για τις γαλλικές φρεγάτες.

Η συνέντευξη Καμμένου έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Φώτη Κουβέλη, για την ενοικίαση από την Ελλάδα, δύο γαλλικών φρεγατών τύπου FREMM.

Η είδηση προκάλεσε «θόρυβο» σε Αθήνα και Παρίσι, αφού το Γαλλικό υπουργείο άμυνας διαρρέει ότι έχει άγνοια για το ζήτημα και δεν υφίσταται συμφωνία, ενώ και το γαλλικό πολεμικό ναυτικό –δεδομένων των αναγκών του- δυσκολεύεται να παραχωρήσει τώρα, δύο από τις πέντε FREMM που έχει στη διάθεσή του (Φρεγάτες Aquitaine, Provence, Languedoc, Auvergne, Bretagne).

Από την ώρα πάντως που έγινε η αποκάλυψη Κουβέλη την περασμένη Πέμπτη, ο Πάνος Καμένος δεν έχει κάνει δημόσια δήλωση για το θέμα.

Χθες βράδυ πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός μετά το σάλο που προκλήθηκε από την «Γαλλική άγνοια» για συμφωνία, επανήλθε -δια συνεργατών του στο ζήτημα- υπογραμμίζοντας ότι σε λίγες ημέρες (3/5/18) ξεκινούν με τη Γαλλία οι συζητήσεις για το ετήσιο κόστος.

Προς στιγμήν το απόγευμα της Τρίτης, οι δηλώσεις του επιτρόπου διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν έδωσαν την αίσθηση ότι όντως επίκειται συμφωνία με την ΠΓΔΜ, και γι αυτό το λόγο, ο Πάνος Καμμένος έσπευδε να γνωστοποιήσει με τη συνέντευξη, τη στάση του κόμματός του στο ονοματολογικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξοπλιστικά F-16 Πάνος Καμμένος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ