Ισόβια κάθειρξη στους δολοφόνους του Facebook: Η γυναίκα αράχνη και η δολοφονία Κοτσιλίδη - iefimerida.gr

Ισόβια κάθειρξη στους δολοφόνους του Facebook: Η γυναίκα αράχνη και η δολοφονία Κοτσιλίδη

Φωτογραφία: IntimeNews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους 4 κατηγορούμενους για την δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη το 2014 στη Δάφνη.

Το σχέδιο των εμπλεκομένων είχε εξυφανθεί με την βοήθεια του Facebook. Σύμφωνα με την κατηγορία, αφού χρησιμοποιήθηκε από την 27χρονη κατηγορούμενη ως μέσο για να προσεγγίσει το θύμα, να μπει στο σπίτι του και στη συνέχεια, οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι να τον ληστέψουν (σ.σ αφαίρεσαν 140.000 ευρώ και περίπου δυο κιλά σε χρυσαφικά) αλλά και να τον σκοτώσουν, δένοντας τον με μονωτική ταινία στο πρόσωπο, στα χέρια και στα πόδια.
Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους δράστες ενώ για την ληστεία τους επέβαλλαν επιπλέον κάθειρξη 12 ετών.
Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγγενών των κατηγορουμένων οι οποίοι ξέσπασαν σε ύβρεις σε βάρος του δικαστηρίου.

Η πρόσφατη επίθεση και ο τραγικός θάνατος του επιχειρηματία στην Κηφισιά δεν θα μπορούσε να μην μνημονευθεί στην παρούσα υπόθεση με τον εισαγγελέα της έδρας να λέει: «Είναι ευθύνη της πολιτείας που κηδεύτηκε το Σαββατοκύριακο στην Άνδρο ο επιχειρηματίας από την Κηφισιά. Το αστυνομικό δελτίο λέει ότι αποφυλακισθέντες τέτοιου τύπου έπιασαν δουλειά ...είμαι υποχρεωμένος να πω στο δικαστήριο ότι πρέπει να απορριφθούν ένα προς ένα τα ελαφρυντικά στο πρόσωπο τους».

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι η 27χρονη, σήμερα, Αλεξάνδρα Σταματάκη, η οποία φέρεται ότι αναζήτησε το θύμα μέσω Facebook, και ήρθε σε επαφή μαζί του με το πρόσχημα ότι ήθελε να τον γνωρίσει και να έχουν ερωτική συνεύρεση. Πράγματι πήγε στο σπίτι του, αλλά την ακολούθησαν και οι 3 συγκατηγορούμενοι της. Ο Γεώργιος Μάρκου, ο Δημήτριος Θεοδώρου και ο Κων. Αραπάκης. Στις απολογίες τους ο ένας έριχνε την ευθύνη στον άλλο για τον τραγικό θάνατο του θύματος.

Σε πρώτο βαθμό η νεαρή κατηγορουμένη κρίθηκε ένοχη και το δικαστήριο της επέβαλλε κάθειρξη 22 ετών. Είχε όμως αποφυλακιστεί 3,5 χρόνια μετά λόγω αναπηρίας. Τώρα μετά την επιβολή των ισοβίων επιστρέφει και πάλι στις φυλακές.
Η ίδια στην απολογία της στο δικαστήριο είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στη δολοφονία του 30χρονου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ναι, βοήθησα να κλέψουν, να μπουν μέσα στο διαμέρισμά του. Τα δέχομαι όλα. Όμως δεν τον ακούμπησα. Δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ήμουν εντελώς χαμένη, μπορεί να είχα οικονομική ανάγκη, δε θα αφαιρούσα όμως μια ζωή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ