Όλι Ρεν: Υψώνουμε τείχος προστασίας στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Όλι Ρεν: Υψώνουμε τείχος προστασίας στην Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τα ταμεία διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών» δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του ότι μέχρι τα τέλη του μήνα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει καταλήξει σε συμφωνία για το θέμα αυτό.

«Τώρα είναι χρήσιμο να ολοκληρώσουμε την απάντησή μας στην κρίση και ακρογωνιαίος λίθος αυτής της απάντησης είναι τα χρηματοοικονομικά τείχη προστασίας» ανέφερε ο Φινλανδός επίτροπος από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

«Μετά την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε χθες και σήμερα, είμαι πεπεισμένος για την πιθανότητα μιας συμφωνίας μέχρι τα τέλη του μήνα, προκειμένου να ενισχύσουμε τα χρηματοοικονομικά τείχη προστασίας στην Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Το ενδεχόμενο ενίσχυσης των μηχανισμών σταθερότητας, πρόταση που είχε τεθεί στα μέλη της Ευρωζώνης και κατά την πρόσφατη συνάντηση της G20 στο Μεξικό -ως «άτυπη ένδειξη» δέσμευσης έναντι ενίσχυσης των κεφαλαίων του ΔΝΤ από τις ξένες οικονομίες- προσέκρουε κυρίως στη διαφωνία της Γερμανίας.

Ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πάντως είχε δείξει πως δεν αποκλείεται η αντίθεση του Βερολίνου να ξεπεραστεί άμεσα, εκτιμώντας μάλιστα προ εβδομάδων πως η ενίσχυση του ESM μπορεί να αποφασιστεί μέσα στο Μάρτιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ