Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Η Μαρία Ευθυμίου και ο Μάκης Προβατάς στο Booktalks στο Παλαιό Φάληρο

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Booktalks παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαρίας Ευθυμίου «Μόνο λίγα χιλιόμετρα». Σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά. Στο βιβλιοπωλείο Booktalks, στις 7.30 το βράδυ (Αρτέμιδος 47 & Αγ. Αλεξάνδρου, Π. Φάληρο).

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Η Χλόη Κολύρη στο Επί Λέξει

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Επί Λέξει παρουσιάζουν το βιβλίο της Χλόης Κολύρη «Το φύλο σαν δόλωμα. Ψυχανάλυση, Πολιτική και Τέχνη». Η Χλόη Κολύρη θα συνομιλήσει με τους Κωνσταντίνο Ηροδότου, ερευνητή ΚΕΑΕ, Βάσια Λέκκα, ιστορικό και Κώστα Σκαρπίδη, ψυχαναλυτή. Στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, στις 7.30 το βράδυ (Ακαδημίας 32, Αθήνα)

Ο Σπύρος Πετρουλάκης στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μίνωας και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη «Αμαλία». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Τσούκαλης ιδιωτικός ερευνητής, η Τάνια Κουμεντακάκου, μηχανολόγος-μηχανικός και η ηθοποιός Στελλίνα Κουρή. Τη συζήτηση θα συντονίσει η συγγραφέας-δημοσιογράφος Μαρία Παναγοπούλου-Χαρδαβέλλα. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά η Μάρω Θεοδωράκη (πιάνο) και η Ελίζα Λιάρου (τραγούδι). Στον Ιανό στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι Think Pig στο Public στο Σύνταγμα

H Key Βooks και το Public παρουσιάζουν το πρώτο βιβλίο των Think Pig με τίτλο «Think Pig».

Το δίδυμο Think Pig, το κόκκινο και το ροζ κορίτσι, αποτελούν η Μαριλένα Βαϊνανίδη και Αθηνά Αλεξιάδου. Τα δύο κορίτσια θα ανακρίνει επί σκηνής ο σκηνοθέτης Όθωνας Λαμπρόπουλος. Οι Think Pig θα δώσουν εξηγήσεις για όλους και για όλα, γιατί όπως λένε και οι ίδιες: «Η Ζωή Είναι Μικρή. Χαμογέλα όσο Έχεις Ακόμα Δόντια». Στο Public, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ο Ian McEwan στο Μέγαρο Μουσικής

Ο βραβευμένος με Μπούκερ Βρετανός συγγραφέας Ian McEwan επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Ο Ian MacEwan θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ο εαυτός: Η λογοτεχνική επινόηση του εαυτού» και θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Χάρη Βλαβιανό για την τέχνη της μυθοπλασίας και τους τρόπους με τους οποίους ένας μυθιστοριογράφος «επινοεί τον εαυτό του» κατά τη διαδικασία της συγγραφής του έργου του. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και o Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα James Bryce. Στο Μέγαρο Μουσικής, στις 7 το απόγευμα (Β. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα)

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ο Ian McEwan στο Public στο Σύνταγμα

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, ο συγγραφέας Ian McEwan θα βρίσκεται στο Public της πλατείας Συντάγματος για να συναντήσει το κοινό του και να υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του. Στο βιβλιοπωλείο Public, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Ο Μάνος Κοντολέων στον Ιανό

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Μάνου Κοντολέων, «Η Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου και ο συγγραφέας Μιχάλης Μακρόπουλος. Αποσπάσματα του έργου θα διαβάσει η ηθοποιός Άννα Γεραλή.Ο μουσικός Γιάννης Ψαριώτης θα τη συνοδεύει με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

«Η επόμενη Ευρώπη» στον Ιανό

Η διαΝΕΟσις και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο «Η επόμενη Ευρώπη: 20 κείμενα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τη θέση της Ελλάδας σε αυτή».

Θα μιλήσουν οι: Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρ. Επίτροπος ΕΕ και ο Λουκάς Τσούκαλης, ομ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών & Πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο διευθυντής περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος. Στον Ιανό, στις 5.30 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Ισίδωρος Ζουργός στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Μια συνάντηση με τον συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό με αφορμή το μυθιστόρημα «Λίγες και μία νύχτες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά, στις 7 το βράδυ (Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά)

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ο Νίκος Βατόπουλος στις Πλειάδες στο Παγκράτι

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, το βιβλιοπωλείο Πλειάδες και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου «Περπατώντας στην Αθήνα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, αρχιτέκτων, ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρηγόπουλος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα. Στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες, στις 7.30 το βράδυ (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ