O Γιούργκεν Κλοπ δεν... ζηλεύει την Μέρκελ -Γιατί δεν θέλει να γίνει πολιτικός

Οι Βρετανοί θα έπρεπε να έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν ξανά για το μέλλον τους στην ΕΕ, δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ, σχολιάζοντας ότι το Brexit δεν βγάζει... κανένα νόημα.

«Οταν ο κ. Κάμερον είχε την ιδέα για το δημοψήφισμα, σκεφτόσουν “Αυτό δεν είναι κάτι που ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει σε μια στιγμή”. Ολοι επηρεαζόμαστε από τον τρόπου που παρουσιάζονται μόνο μερικά επιχειρήματα και μόλις ληφθεί η απόφαση, κανένας δεν σου δίνει την ευκαιρία να την αλλάξεις», σχολίασε ο προπονητής της Λίβερπουλ, μιλώντας στον Guardian.

«Η επιλογή ήταν είτε μένεις στην Ευρώπη- που δεν είναι τέλεια- ή μπαίνεις σε κάτι που δεν έχεις ιδέα πώς θα λειτουργήσει. Οπότε δίνεις στον κόσμο την ευκαιρία να πάρει αυτή τη μεγάλη απόφαση. Και μετά το αποτέλεσμα είναι 51-49% και σκέφτεσαι “Ουάου, το 49% δεν είναι ικανοποιημένοι με την απόφαση που θα αλλάξει τη χώρα”. Το 51% είμαι σίγουρος ότι σχετικά σύντομα μετά το δημοψήφισμα σκέφτηκαν “Τι κάναμε;”».

Ο τεχνικός πρόσθεσε ότι η ΕΕ μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά «είναι η καλύτερη ιδέα που είχαμε. Η ιστορία δείχνει πάντα ότι όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να λύσουμε προβλήματα. Οταν χωριζόμαστε, αρχίζουμε να τσακωνόμαστε. Ποτέ στην ιστορία η διάσπαση δεν έφερε επιτυχία. Οπότε, για εμένα, το Brexit ακόμη δεν βγάζει κανένα νόημα», τόνισε.

Παρότι πάντως έχει πολύ συγκεκριμένες απόψεις για το Brexit, ο Γερμανός τεχνικός δεν είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί με την πολιτική. Οχι μόνο επειδή πιστεύει ότι η Ανγκελα Μέρκελ «κάνει απίστευτη δουλειά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιούργκεν Κλοπ Άνγκελα Μέρκελ Brexit

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ