O Γιούργκεν Κλοπ δεν... ζηλεύει την Μέρκελ -Γιατί δεν θέλει να γίνει πολιτικός - iefimerida.gr

O Γιούργκεν Κλοπ δεν... ζηλεύει την Μέρκελ -Γιατί δεν θέλει να γίνει πολιτικός

Ο Γιούργκεν Κλοπ (Φωτογραφία: AP/ Richard Sellers)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Βρετανοί θα έπρεπε να έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν ξανά για το μέλλον τους στην ΕΕ, δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ, σχολιάζοντας ότι το Brexit δεν βγάζει... κανένα νόημα.

«Οταν ο κ. Κάμερον είχε την ιδέα για το δημοψήφισμα, σκεφτόσουν “Αυτό δεν είναι κάτι που ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει σε μια στιγμή”. Ολοι επηρεαζόμαστε από τον τρόπου που παρουσιάζονται μόνο μερικά επιχειρήματα και μόλις ληφθεί η απόφαση, κανένας δεν σου δίνει την ευκαιρία να την αλλάξεις», σχολίασε ο προπονητής της Λίβερπουλ, μιλώντας στον Guardian.

«Η επιλογή ήταν είτε μένεις στην Ευρώπη- που δεν είναι τέλεια- ή μπαίνεις σε κάτι που δεν έχεις ιδέα πώς θα λειτουργήσει. Οπότε δίνεις στον κόσμο την ευκαιρία να πάρει αυτή τη μεγάλη απόφαση. Και μετά το αποτέλεσμα είναι 51-49% και σκέφτεσαι “Ουάου, το 49% δεν είναι ικανοποιημένοι με την απόφαση που θα αλλάξει τη χώρα”. Το 51% είμαι σίγουρος ότι σχετικά σύντομα μετά το δημοψήφισμα σκέφτηκαν “Τι κάναμε;”».

Ο τεχνικός πρόσθεσε ότι η ΕΕ μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά «είναι η καλύτερη ιδέα που είχαμε. Η ιστορία δείχνει πάντα ότι όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να λύσουμε προβλήματα. Οταν χωριζόμαστε, αρχίζουμε να τσακωνόμαστε. Ποτέ στην ιστορία η διάσπαση δεν έφερε επιτυχία. Οπότε, για εμένα, το Brexit ακόμη δεν βγάζει κανένα νόημα», τόνισε.

Παρότι πάντως έχει πολύ συγκεκριμένες απόψεις για το Brexit, ο Γερμανός τεχνικός δεν είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί με την πολιτική. Οχι μόνο επειδή πιστεύει ότι η Ανγκελα Μέρκελ «κάνει απίστευτη δουλειά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιούργκεν Κλοπ Άνγκελα Μέρκελ Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ