ΥΠΟΙΚ: Το πλεόνασμα του 2017 αφήνει χώρο για φοροελαφρύνσεις μετά το μνημόνιο - iefimerida.gr

ΥΠΟΙΚ: Το πλεόνασμα του 2017 αφήνει χώρο για φοροελαφρύνσεις μετά το μνημόνιο

Το υπερπλεόνασμα αφήνει χώρο για φοροελαφρύνσεις σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περιθώριο για φοροελαφρύνσεις και κοινωνικές δαπάνες κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο δίνει το υπερπλεόνασμα του 2017 σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 4% του ΑΕΠ για το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, αποδεικνύει για μια ακόμα χρονιά την αξιοπιστία της δημοσιονομικής διαχείρισης επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για το πλεόνασμα σημειώνει ότι:

Με βάση τη μεθοδολογία του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2017 αναμένεται να ανέλθει σε 4,2% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι, όχι μόνο είναι εφικτός ο στόχος πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 και τα επόμενα χρόνια, αλλά και ότι θα υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος για στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις και κοινωνικές δαπάνες κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΠΟΙΚ πλεόνασμα φοροελαφρυνσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ