6 στιλιστικές συμβουλές για άνδρες με κιλάκια -Πώς θα δείχνετε πιο κομψοί και αδύνατοι - iefimerida.gr

6 στιλιστικές συμβουλές για άνδρες με κιλάκια -Πώς θα δείχνετε πιο κομψοί και αδύνατοι

Συμβουλές για να φαίνεστε πιο αδύνατοι. Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μόδα για ρούχα plus size έχει αρχίσει να ανθίζει και πλέον όλοι μπορούν να βρουν κομμάτια που θα αναδείξουν τα κάλλη τους χωρίς να νιώθουν ντροπές.

Μέχρι πρόσφατα, ιδίως οι εύσωμοι άνδρες, αντιμετώπιζαν ένα μεγάλο θέμα καθώς δεν είχαν και πολλές επιλογές. Κάποιες εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν συλλογές που να απευθύνονται σε εύσωμους άνδρες, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουν, καθώς δεν μπορούν να κάνουν και θαύματα!

6 στιλιστικές συμβουλές για άνδρες με κιλάκια -Πώς θα δείχνετε πιο κομψοί και αδύνατοι | iefimerida.gr 0

Η Daily Mail μίλησε με τον Ντάρελ Φρίμαν, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ρούχων με μεγάλα μεγέθη, «Big Dude Clothing» για να εντοπίσει τα καλύτερα στυλ που θα κολακεύουν το σώμα και τι πρέπει να αποφύγετε. Και αντιθέτως από το τι μπορεί να φαντάζεστε, προτείνει παντελόνια με λεπτή γραμμή και καλοραμμένα κοστούμια.

«Η επιλογή των σωστών ρούχων για τον τύπο του σώματός σας, μπορεί πάντα να είναι μια δύσκολη υπόθεση και αυτό είναι ακόμη πιο έντονο αν είστε υπέρβαροι» λέει ο Ντάρελ. «Η μεγαλύτερη έμφαση που δίνουν οι υπέρβαροι άνδρες είναι να εστιάσουν στην προσπάθειά τους να φαίνονται πιο αδύνατοι. Ωστόσο, ένα κοινό λάθος είναι πως τελικά επιλέγουμε κάτι που έχει πάντα το αντίθετο αποτέλεσμα».

6 στιλιστικές συμβουλές για άνδρες με κιλάκια -Πώς θα δείχνετε πιο κομψοί και αδύνατοι | iefimerida.gr 1

1. Μπλούζες με λεπτές ρίγες
Πρώτον, είναι σημαντικό να κάνουμε μια διάκριση καθώς ενώ οι κάθετε ρίγες είναι κολακευτικές, οι οριζόντιες είναι απαγορευτικές. Γιατί όμως; Οι κάθετες ρίγες μπορεί να δίνουν την αίσθηση ενός αδύνατου ατόμου αλλά ταυτόχρονα κάνουν το σώμα να φαίνεται πιο μακρύ και επομένως πιο ψηλό. Ενώ τα ριγέ μπορεί να κολακεύουν το σώμα σας, είναι καλό να αποφύγετε τα μεγάλα ριγέ και να καταφύγετε σε πιο λεπτές γραμμές.


2. Αποφύγετε τα τολμηρά μοτίβα
Είναι καλύτερο να αφήσετε κατά μέρους τα τολμηρά μοτίβα κι αυτό διότι φορώντας ένα τολμηρό ή πολύχρωμο σχέδιο θα επιστήσετε την προσοχή πάνω σας, κάτι που στην πραγματικότητα είναι αυτό που προσπαθείτε να μετριάσετε. Φυσικά, μπορεί να είστε από αυτούς που τα σιχαίνονται τα χρώματα. Αν πάλι δεν μπορείτε χωρίς αυτά, τότε επιλέξτε ένα σκούρο σχέδιο σε ένα σκούρο ρούχο, καθώς αυτό θα δημιουργήσει ένα πιο λεπτό αποτέλεσμα.

3. Επιλέξτε προσεκτικά τα χρώματα
Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να προτιμήσετε τα σκούρα χρώματα, καθώς αυτά θα συμπληρώσουν το σχήμα του σώματός σας. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, τα πιο σκούρα ρούχα θα προσελκύσουν λιγότερη προσοχή σε περιοχές του σώματος που επιθυμείτε να περάσουν απαρατήρητες- όπως για παράδειγμα αν έχετε περιττό λίπος στην περιφέρεια.

Από την άλλη, τα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιστήσουν την προσοχή στα μέρη του σώματος που θέλετε να παρατηρούν οι άλλοι και να απομακρύνουν το βλέμμα από σημεία που δεν θέλετε. Για παράδειγμα, αν το πάνω μισό του σώματός σας είναι πιο εύσωμο, φορώντας ένα ανοιχτόχρωμα παντελόνι με ένα πιο σκούρο πουκάμισο, θα τονίσετε το κάτω μισό και το σώμα σας θα φαίνεται πιο αναλογικό.

6 στιλιστικές συμβουλές για άνδρες με κιλάκια -Πώς θα δείχνετε πιο κομψοί και αδύνατοι | iefimerida.gr 2



4. Σωστό μέγεθος
Πολλά από αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε με αυτές τις συμβουλές για τα ρούχα είναι να απομακρύνουμε την προσοχή από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και να κάνουμε το σώμα μας να φαίνεται πιο αναλογικό σε γενικές γραμμές. Το μέγεθος του ρούχου που αγοράζετε παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό και είναι πολύ σημαντικό να κάνετε πάντα τη σωστή επιλογή.

Οι εύσωμοι άνδρες έχουν την τάση να αγοράζουν μεγαλύτερα μεγέθη, γιατί νομίζουν ότι αυτά θα τους δείξουν πιο αδύνατους, αλλά και πάλι αυτό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Αντ’ αυτού, επιλέξτε ένα ρούχο που να «κάθεται» καλά πάνω σας -όχι πολύ μικρό ούτε πολύ μεγάλο.

5. Το slim fit πραγματικά αδυνατίζει
Η επιλογή της σωστής εφαρμογής ισχύει επίσης και τα για παντελόνια. Οτιδήποτε είναι πολύ skinny θα τονίσει τη διαφορά μεγέθους ανάμεσα στη μέση και τους αστραγάλους και οτιδήποτε είναι υπερβολικά φαρδύ θα προσθέσει περιττό μέγεθος στο σώμα σας.

6 στιλιστικές συμβουλές για άνδρες με κιλάκια -Πώς θα δείχνετε πιο κομψοί και αδύνατοι | iefimerida.gr 3

Αντ’ αυτού, επιλέξτε παντελόνια σε ευθεία γραμμή ή με λεπτό κόψιμο, καθώς θα σας δείχνει πιο αδύνατο στα πόδια. Αν θέλετε να βάζετε το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι, κάντε το ακριβώς κάτι από τον αφαλό, και όχι πιο ψηλά, γιατί αυτό θα τονίσει την κοιλιά σας.

6. Φορέστε κοστούμια
Φορώντας ένα κοστούμι ή έστω ένα μέρος του κοστουμιού, μπορεί να σας βοηθήσει να κολακεύσετε το σώμα σας και να σας κάνει να φαίνεστε πιο λεπτός. Συγκεκριμένα, ένα σακάκι μπορεί να μειώσει την αίσθηση που δίνει ένα σώμα σε σχήμα V. Ένα σακάκι, ειδικά με βάτα, θα κάνει τους ώμους σας να φαίνονται μεγαλύτεροι, άρα κι εσείς πιο αδύνατοι.

Αν σας αρέσουν οι ζώνες, επιλέξτε μια πιο σκούρα και λεπτή καθώς δε θέλετε να τραβήξετε την προσοχή σε αυτή την περιοχή ή μπορείτε να φορέσετε τιράντες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ