Σύλληψη δύο υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης για φακελάκι 120.000 ευρώ - iefimerida.gr

Σύλληψη δύο υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης για φακελάκι 120.000 ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που υπηρετούν στο Τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων, συνελήφθησαν γιατί απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ, προκειμένου να προωθήσουν το φάκελο για επιχορήγηση σε επενδυτική δραστηριότητα επιχειρηματία ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας.

Πρόκειται για τους:

• Λιάκο Κωνσταντίνο του Ηλία,γεν. 19-10-1951 στον Πειραιά, κάτοικο Καλλίπολης Πειραιά

• Κωνσταντίνο Καζαζάκη του Ιωάννη, γεν. 17-07-1951 στον Πειραιά, κάτοικο Κορυδαλλού Αττικής

Η σύλληψή τους, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έγινε χθες το μεσημέρι σε στάση του Μετρό στον Κεραμεικό, την ώρα που παραδόθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον επενδυτή στον ένα υπάλληλο.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, ο (συν)ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας, κατήγγειλε ότι, ενώ έχει εγκριθεί επιχορήγηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί με τον αδερφό του στο Νομό Αργολίδας, ύψους περίπου 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, οι δύο υπάλληλοι με συνεχή προσκόμματα απαιτούσαν το ποσό των εκατόν είκοσι (120.000) ευρώ προκειμένου να προωθήσουν τον φάκελο της επιχορήγησης.

Χθες το μεσημέρι, κανονίστηκε ραντεβού παράδοσης των χρημάτων στο σταθμό του Μετρό στον Κεραμεικό, τα οποία είχαν προσημειωθεί. Στο ραντεβού εμφανίσθηκε Κ. Λ, ο οποίος αφού παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (120.000) ευρώ, συνελήφθη. Ύστερα από λίγο, στο συγκεκριμένο σημείο συνάντησης, μετέβη και ο Κ .Κ, ο οποίος και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν στα γραφεία των δύο συλληφθέντων, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, οι φάκελοι της υπόθεσης επιχορήγησης της ξενοδοχειακής μονάδας και χειρόγραφο του Εισηγητικού Ολοκλήρωσης.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν:

• Στο σπίτι του Λιάκου: το χρηματικό των εβδομήντα (70.000) ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών και

• Στο σπίτι του Καζαζάκη: το χρηματικό ποσό των ογδόντα πέντε (85.000) ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα.

Τα χρήματα που βρέθηκαν, τα βιβλιάρια, καθώς και οι άλλες τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα κατασχέθηκαν και ερευνάται η προέλευση και τα ποσά που διακινήθηκαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ